11.12.18

Άλλος καιρός στη Β. Ελλάδα. -12 στη Δράμα

Στους -12 βαθμούς Σχεδόν έπεσε η θερμοκρασία το πρωί της Τρίτης (11/12) στο σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου/meteo.gr στο 
 Νευροκόπι Δράμας.
Παγετός επικράτησε τις πρωινές ώρες στα ορεινά τμήματα της χώρας, καθώς και σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και της Ηπείρου με χαμηλότερο υψόμετρο. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι χαμηλότερες ελάχιστες καταγράφηκαν σε: Κάτω Νευροκόπι Δράμας (-11.8β), Βωβούσα Ιωαννίνων και Γρεβενά (-5.3β), Άγιο Δημήτριο Ολύμπου (-5.1β), Βλάστη Κοζάνης (-4.4β), Άγιο Παύλο Ημαθίας (-4.3β), Βαρικό Φλώρινας (-3.4β) και Ιωάννινα (-3.2β).
Την Τετάρτη
Σχετικά βελτιωμένος καιρός θα υπάρχει την Τετάρτη σε ολόκληρη τη χώρα με τοπικές νεφώσεις οι οποίες ενδέχεται να δώσουν λίγες πρόσκαιρες βροχές ή χιονόνερο τοπικού χαρακτήρα στα δυτικά, κεντρικά και νότια ηπειρωτικά. Λίγες πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά τμήματα.
Παγετός θα εκδηλωθεί τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά. Παράλληλα, νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ η ορατότητα σε πολλές περιοχές θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικά πυκνές ομίχλες.
H θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -8 έως 5 β, στη Βόρεια Ελλάδα από -5 έως 8β, στην Κεντρική Ελλάδα από -5 έως 10 β, στην Ήπειρο από -2 έως 9β, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 2 έως 14 β, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -2 έως 12β, στα νησιά του Ιονίου από 5 έως 14 β, στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου και στις Σποράδες από 5 έως 10β και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 7 έως 14 β. Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, αλλά από τις απογευματινές ώρες θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με ίδιες εντάσεις. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, αλλά τις απογευματινές ώρες θα παρουσιάσουν εξασθένηση και μέχρι το βράδυ θα στραφούν σε νότιους με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και πρόσκαιρα τοπικά μέτριοι 5 μποφόρ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου