12.12.18

ΒΙΝΤΕΟ - Οργή και σάλος για τους αστυνομικούς που ρίχνουν ανάπηρο από το αμαξίδιό του στην Γαλλία

Σάλο και γενική κατακραυγή έχει προκαλέσει ένα σοκαριστικό  βίντεο που κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο από τις κινητοποιήσεις των «κίτρινων γιλέκων» στη Γαλλία, καθώς σε αυτό απαθανατίζονται αστυνομικοί να κακομεταχειρίζονται έναν άνδρα σε αναπηρικό αμαξίδιο, με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος.
Ο άντρας στο αμαξίδιο, ο οποίος συμμετείχε στις διαδηλώσεις στην πόλη Herault στη νότια Γαλλία, φαίνεται να είχε κάποια λεκτική αντιπαράθεση με τους αστυνομικούς, ενώ βρισκόταν στην άκρη του δρόμου. Τότε, όπως φαίνεται στο βίντεο, εκείνοι σηκώνουν το αμαξίδιο και τον αφήνουν στο πεζοδρόμιο που είναι γεμάτο λάσπη.
Ο άντρας προσπαθεί μάταια να μετακινήσει το αμαξίδιο, το οποίο έχει κολλήσει στις λάσπες, ενώ οι αστυνομικοί παρακολουθούν ατάραχοι. Κάποιοι από τους υπόλοιπους διαδηλωτές επιχειρούν να τον βοηθήσουν και τότε ένας αστυνομικός σπεύδει πάλι προς το αμαξίδιο, φωνάζοντας ότι είναι οπλισμένος.
Τότε επικρατεί χάος, με αποτέλεσμα το καροτσάκι να ανατραπεί και ο ανάπηρος άντρας να πέσει στις λάσπες. Όπως μετέδωσαν τα γαλλικά μέσα, ο άντρας δεν συνελήφθη, ωστόσο το αναπηρικό καροτσάκι υπέστη ζημιές.
Το βίντεο προκάλεσε αντιδράσεις, με πολλούς χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να κάνουν λόγο για έλλειψη σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου