29.6.18

ΦΩΤΟ - 5ο Φεστιβάλ Μεσογειακής διατροφής - Γαστρονομική και πολιτιστική γιορτή στην Κορώνη

«Μεσογειακή διατροφή - Στην Ελλάδα, επιλέχθηκε η Κορώνη, με κριτήριο τις παραδοσιακές δομές καλλιέργειας, τις διατροφικές συνήθειες, τα τοπικά προϊόντα, τις κοινωνικές εκδηλώσεις γύρω από ένα τραπέζι »
 
Η Μεσογειακή Διατροφή, με την έννοια αυτή, έχει εγγραφεί από το 2010 στον “Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO”. Επτά χώρες της Μεσογείου, η Ισπανία, η Πορτογαλία, το Μαρόκο, η Ιταλία, η Κροατία, η Κύπρος και η Ελλάδα έχουν επιλέξει αντίστοιχες πόλεις ως “εμβληματικές κοινότητες” της Μεσογειακής Διατροφής.
Στην Ελλάδα, επιλέχθηκε η Κορώνη, με κριτήριο τις παραδοσιακές δομές καλλιέργειας, τις διατροφικές συνήθειες, τα τοπικά προϊόντα, τις κοινωνικές εκδηλώσεις γύρω από ένα τραπέζι.


Κορυφώνεται  το 5ο Φεστιβάλ Μεσογειακής Διατροφής στην Κορώνη, που ξεκίνησε χθές στην Κορώνη και ολοκληρωνεται αύριο Σάββατο  30 Ιουνίου, και  περιλαμβάνει εκδηλώσεις σχετικές με την  προβολή της μεσογειακής διατροφής.
Πρόκειται για μια επίσημη συνάντηση των “Eμβληματικών Kοινοτήτων” (Κορώνη,

Soria, Cilento, Hvar & Brac, Αγρός, Chefchaouen, Tavira), που δίνει τη δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών, επαφής με τα προϊόντα και τις τοπικές συνταγές, ενημέρωσης του κοινού και γενικά, ένα πρόγραμμα γαστρονομικό και πολιτιστικό, που υποστηρίζεται από τον Δήμο Πύλου-Νέστορος και το Μανιατάκειο Ίδρυμα.


Street party μαγειρικής, τοπικές συνταγές από τις γυναίκες της Κορώνης, χορευτικά, πολλές ενδιαφέρουσες ομιλίες, εκθέσεις παραδοσιακών προϊόντων και η εκλογή του “Νεαρού Πρέσβυ Μεσογειακής Διατροφής” είναι στο πρόγραμμα.
Εμείς θα λέγαμε, επιπλέον, ότι είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για μια weekend απόδραση σε μια όμορφη ιστορική  πόλη της Μεσσηνίας  με όλα τα συνεπακόλουθα…

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου