28.6.18

Μισό μέτρο το νερό, σε μισή ώρα

Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που σημειώθηκαν την Τετάρτη, άφησαν πίσω τους μεγάλα ύψη υετού. 

Σύμφωνα με το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και έως τις 10μμ, τα μεγαλύτερα ύψη υετού καταγράφηκαν σε
Γλώσσα Σκοπέλου (96.6 χιλιοστά), Μαγούλιανα Άρτας (74.6 χιλ.), Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας (63.8 χιλ.), Ζάρακες Ευβοίας (57.4 χιλ.), και Άγιο Παύλο Ημαθίας (57.2 χιλ.).

Μεγάλα προβλήματα προκάλεσε η καταρρακτώδης βροχή που έπληξε την Ξάνθη μέχρι τα ξημερώματα. 
Σύμφωνα με το xanthinea.gr από διακοπές ρεύματος και πλημμυρισμένους δρόμους συνοδεύτηκε η καταρρακτώδης βροχή, ενώ προβλήματα εντοπίστηκαν στην περιοχή του Γηροκομείου, καθώς και σε χωριά της Ξάνθης όπως η Λεύκη.
Εξ αιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών τρία άτομα σκοτώθηκαν και επτά τραυματίστηκαν σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στην Εγνατία Οδό, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Αλεξανδρούπολη, με κατεύθυνση προς το νομό Ροδόπης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ΙΧ αυτοκίνητο με πινακίδες Ιταλίας, που μετέφερε μετανάστες, εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα να χάσουν ακαριαία τη ζωή τους δύο άνδρες, ενώ μια γυναίκα εξέπνευσε κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Έβρου.

Άνοιξαν οι ουρανοί και στη Χρυσούπολη Καβάλας με αποτέλεσμα να πλημμυρήσουν σπίτια, καταστήματα και δρόμοι. Η πυροσβεστική έχει  δεχθεί πάνω από 120 κλήσεις. Στην περιοχή επιχειρούν 11 πυροσβεστικά οχήματα, με 11 βοηθητικά και 46 άνδρες, καθώς επίσης 37 αντλίες, όχημα της ΕΜΑΚ και μία βάρκα.
Σφοδρή κακοκαιρία χτύπησε (μετά τη Νικήτη), το Σταυρό και τα Νέα Βρασνά, Χαλκιδικής με την πυροσβεστική να απεγκλωβίζει τουλάχιστον 30 άτομα. Η βροχή ήταν τόσο σφοδρή που η πυροσβεστική δέχθηκε 200 κλήσεις, ενώ απεγκλώβισε τουλάχιστον 30 άτομα Μεταξύ τους και μια έγκυος καθώς και βρέφος 10 μηνών.
Όπως αναφέρει στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας, η θεομηνία «χτύπησε» λίγο μετά τις 10 το βράδυ με τη στάθμη του νερού να φτάνει σε ελάχιστο χρόνο το μισό μέτρο. Η μορφολογία του εδάφους και της περιοχής είναι τέτοια, που τα νερά δεν μπόρεσαν να βρουν «διέξοδο» προς τη θάλασσα με αποτέλεσμα να εγκλωβίζονται μέσα στον οικισμό. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Σταυρό το νερό έφτασε το μισό μέτρο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου