12.3.19

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ ...Πρόκληση για τον φτωχό λαό το χάρισμα φόρων στο ίδρυμα Ωνάση

Την ώρα που έχουν κατασχεθεί 1,5 εκατομμύρια τραπεζικοί λογαριασμοί για οφειλές στο δημόσιο

Αφωνία και από Κυριάκο για τα νταραβέρια του Παπαδημητρίου
Η ΙΣΧΥΡΗ διαπλοκή του Προέδρου του Ιδρύματος Ωνάση, Αντώνη Παπαδημητρίου με όλους τους πυλώνες του πολιτικού συστήματος είχαν σαν αποτέλεσμα να ψηφιστεί μια τροπολογία που προκαλεί ευθέως τον ελληνικό λαό.
Η επιστροφή (αναδρομικά κιόλας από το 2013) εκατομμυρίων ευρώ στο Ίδρυμα και η απαλλαγή του από τον ειδικό φόρο ακινήτων βρίσκεται σε απόλυτη αναντιστοιχία με την κοινωνία και την πραγματικότητα.
Προφανώς κάποιοι εξέθεσαν τον Πρωθυπουργό στην εναγώνια προσπάθειά τους να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του Ιδρύματος Ωνάση.
Εντύπωση προκαλεί η αφωνία της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Αυτοί που έχουν φτάσει σε σημείο να κατασκευάζουν σκάνδαλα για επικοινωνιακές ανάγκες, τώρα κάνουν γαργάρα τη χαριστική τροπολογία για το Ίδρυμα Ωνάση.
Το ρουσφέτι προς τον Αντώνη Παπαδημητρίου γίνεται σε μία περίοδο κατά την οποία το Ίδρυμα έχει εγκαταλείψει στην τύχη του το Ωνάσειο, το οποίο δεν μπορεί να καλύψει τα χρέη του.
Η Τράπεζα Πειραιώς έχει καταφύγει στη Δικαιοσύνη διεκδικώντας τεράστια ποσά από την προεξόφληση τιμολογίων προμηθευτών του Δημοσίου.
Σε μία περίοδο κατά την οποία η πλειοψηφία των πολιτών αντιμετωπίζει μια άνευ προηγουμένου φοροεπιδρομή την οποία επέβαλαν οι δανειστές και 1,5 εκατομμύρια τραπεζικοί λογαριασμοί έχουν δεσμευτεί για οφειλές στο Δημόσιο, αποτελεί πρόκληση η τροπολογία με την οποία χαρίζονται οι φόροι ακίνητης περιουσίας στο Ίδρυμα Ωνάση και επιστρέφονται αναδρομικά όσα είχε καταβάλει στο Δημόσιο.
Πρόκειται για μια προκλητική και σκανδαλώδη απόφαση ειδικής μεταχείρισης σε ένα Ίδρυμα το οποίο διαθέτει τεράστια περιουσία και χρησιμοποιεί ως έδρα τον φορολογικό παράδεισο του Λιχτενστάιν και ουδέποτε παρουσίασε ισολογισμό.
Η επίμαχη τροπολογία με την οποία χαρίζονται οι φόροι και επιστρέφονται εκατομμύρια ευρώ στον …άπορο Πρόεδρο του Ιδρύματος Ωνάση, Αντώνη Παπαδημητρίου δεν αποκλείεται να προκαλέσει καραμπόλα φοροδιαφυγής για πάμπολλα Ιδρύματα.
Γιατί μπορεί η νομοθετική ρύθμιση να αφορά αποκλειστικά στο Ίδρυμα Ωνάση αλλά, με δεδομένο ότι ισχύει πάντα η αρχή της αναλογικότητας, θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη όλα τα Ιδρύματα και θα απαιτήσουν αναδρομική επιστροφή του φόρου ακινήτων.
Το ζήτημα αναμένεται να πάρει πολιτικές διαστάσεις και γι’ αυτό οι προσχηματικές δικαιολογίες που προβάλουν αυτοί που προώθησαν τη χαριστική τροπολογία ότι δήθεν το Ίδρυμα Ωνάση και ο Αντώνης Παπαδημητρίου θα βοηθήσουν για την εξαγορά του Ερρίκος Ντυνάν, περιπλέκουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση.
Με δεδομένο ότι η Τράπεζα Πειραιώς έχει αποφασίσει την αυτοδύναμη ανάπτυξη του Ερρίκος Ντυνάν δεν τίθεται ζήτημα εξαγοράς του.
Ερωτηματικά προκαλεί και η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους το οποίο αδυνατεί να εκτιμήσει την απώλεια εσόδων του Δημοσίου που θα προκαλέσει η χαριστική τροπολογία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Δημόσιο ήταν αυτό που εξόφλησε και τα δάνεια του Ωνασείου Νοσοκομείου.
Το Ίδρυμα στο οποίο προΐσταται ο Αντώνης Παπαδημητρίου δεν έβαλε δεκάρα τσακιστή.
Σύμφωνα με αποκαλύψεις της Kontra news, παραμένουν ακόμα απλήρωτα τα τιμολόγια προμηθευτών του Ωνασείου που είχαν προεξοφληθεί από την Τράπεζα Πειραιώς.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου