9.5.19

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019 - Ας γνωρίσουμε τους υποψηφίους : Δήμος Καλαμάτας - Χρήστος Αρχοντής

 ΧΡΗΣΤΟΣ  ΑΡΧΟΝΤΗΣ 
Συμμετέχω στον συνδυασμό του υποψηφίου δημάρχου Βασίλη Τζαμουράνη διότι:
1. Είναι ο μόνος αυτοδιοικητικός που γνωρίζει να σχεδιάζει, να προγραμματίζει και να πραγματοποιει εργα αναπτυξης της πολης, όπως άλλωστε του το αναγνωρίζουν όλοι οι μέχρι σήμερα συνεργάτες του Δήμαρχοι.
2. Λειτουργεί συλλογικά και δημοκρατικά  με γνώμονα το συλλογικό συμφέρον, με σεβασμό στα δικαιώματα των δημοτών και ξέρει πως να αξιοποιεί τις ικανότητες και γνώσεις των συνεργατών του.
3. Γνωρίζει σε βάθος τον τρόπο αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών του Δήμου ως συνεργάτης τους επί σειρά ετών και πως πρέπει να προσαρμοσθουν στις σύγχρονες εξελίξεις για να υπάρξει αποδοτικότητα, ταχύτητα και αφομοίωση των σύγχρονων δομών.
4. Γνωρίζει τον τρόπο αναζωογόνησης των γειτονιών και διασύνδεσης με το αστικό κέντρο ώστε να αποκτήσουν ισότιμες συνθήκες ζωής.
5. Κατανοεί με ρεαλιστική προσέγγιση τις έννοιες των κοινωνικών υποδομών, έχει τις λύσεις για την επίλυση αναγκών της καθημερινής ζωής, όπως την καθαριότητα, την ασφάλεια, τις συγκοινωνίες, το πάρκινγκ, αποφεύγοντας ψευδεπίγραφες υποσχέσεις ξεπερασμένων πολιτικών της κεντρικής πολιτικής σκηνής.
6. Γνωρίζει μέσα από τη μακρόχρονη θητεία του στην αυτοδιοίκηση τρόπους αντιμετώπισης μικρών και μεγάλων προβλημάτων των δημοτών και έχει κοστολογημένες προτάσεις για  τον τρόπο ανακούφισης των συνδημοτών μας από τα Οικονομικά βάρη και τέλη (αναπροσαρμογή και μείωση δημοτικών τελών, διδάκτρων σχολών κλπ).
7. Έχει έτοιμες και κοστολογημένες προτάσεις για τα θέματα βελτίωσης και αξιοποίησης των  υπαρχουσών κτιριακών υποδομών, αξιοποίησης υποδομών  Πολιτισμού, αθλητισμού, Τουρισμού, πρωτογενούς τομέα Αγροτικής παραγωγής, ανάδειξης μνημείων, πολιτικής προστασίας, μέτρα πρόνοιας για τους ηλικιωμένους, ΑΜΕΑ κλπ.
8. Έχει παρουσιάσει πρωτότυπες ιδέες για τη βελτίωση ποιότητας ζωής των δημοτών, τα ενδιαφέροντα της νεολαίας, την ερασιτεχνική δημιουργία, τον αθλητισμό, πολιτισμό και τις τέχνες.
9. Γνωρίζει να αξιοποιεί τα Ευρωπαϊκά (υπερεθνικά) και Εθνικά χρηματοδοτικά εργαλεία και να διακρίνει τις βέλτιστες πρακτικές και ευκαιρίες που παρέχονται από τον Ελληνικό και Ευρωπαϊκό χώρο.
10. Έχει προτείνει ρεαλιστικούς τρόπους ανάπτυξης του τόπου μέσα από την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων (ήπιο κλίμα, λιμάνι, αεροδρόμιο, Ταΰγετος, έντονη πολιτιστική ζωή, έτοιμες υποδομές Πολιτισμού, αθλητισμού, μεσογειακή κουζίνα κλπ)

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου