10.5.19

Ας φύγουμε πια από τη μιζέρια του μικρόκοσμού σας κ. Νίκα! Με εξωστρέφεια δημιουργούνται οι συνθήκες ανάπτυξης!

*Της Νίνας Δράκου-Χρυσού

Ο φυσικός πλούτος, η πληθώρα των τοπικών προϊόντων, αλλά και οι παραδόσεις και τα έθιμα του τόπου στην Μεσσηνία μας είναι μερικοί από τους λόγους που διοργανώνονται εκδηλώσεις σε πόλεις αλλά και χωριά του νομού. Ο τόπος μας και το μικροκλίμα μας προσφέρεται για τη διοργάνωση γεγονότων που αναδεικνύουν τη Μεσσηνία ως προορισμό, και προβάλλουν τα προϊόντα της σε διεθνή αγορά με εξωστρέφεια. Πάντα με την υποστήριξη των φορέων (Δήμων, Περιφέρειας, Επιμελητηρίων, Υπουργείων κλπ.). Όταν οι θεσμικοί φορείς ενθαρρύνουν τέτοιες οργανωμένες πρωτοβουλίες, τότε τα συνολικά θετικά αποτελέσματα και τα οφέλη του «εναλλακτικού τουρισμού» είναι ορατά για όλους.
Ο στόχος είναι να εντάξουμε τη Μεσσηνία στον παγκόσμιο χάρτη μετατρέποντάς την σε έναν από τους δημοφιλέστερους και πιο ποιοτικούς προορισμούς παγκοσμίως! Ήδη βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Η ανάδειξη της παράδοσής μας, την ιστορίας του τόπου μας, των αγροτικών μας προϊόντων,  του πολιτισμού, των χορών μας, των αθλητικών μας δραστηριοτήτων, είναι βασικό μας μέλημα μέσα από διεθνή πολιτιστικά –τουριστικά αλλά και αθλητικά γεγονότα – θεσμούς στον τόπο μας. Έτσι αναδεικνύουμε τον πλούτο μας και όλα αυτά που περικλείει η «Μυθική Πελοπόννησος» του Πέτρου Τατούλη. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, οφείλουμε πρωτίστως να λύσουμε προβλήματα άμεσης προτεραιότητας για τη διαβίωσή μας και να υποστηρίξουμε τον τόπο μας με κατάλληλες υποδομές σε όλους τους τομείς.

Δεν θέλουμε όμως να μείνουμε στη μιζέρια του μικρόκοσμου του κου Νίκα, δεν θέλουμε για περιφερειάρχη έναν άνθρωπο των μικρών περιορισμένων δράσεων, που μέχρι στιγμής είναι ένας εσωστρεφής δήμαρχος, που δεν έχει ταξιδέψει ούτε μια φορά στο εξωτερικό για την προβολή του τόπου του, που δεν έχει συμμετάσχει ούτε σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα δικτύωσης ούτε καν έχει περιηγηθεί στα καταστήματα της πόλης! Πώς αυτός ο άνθρωπος θεωρεί ότι μπορεί να εκπροσωπήσει έναν θεσμό που ενώνει, είναι εξωστρεφής , απαιτεί συνεργασίες και σχέσεις με τον διεθνή παράγοντα; Ένας άνθρωπος που απέχει από θέματα πολιτισμού, αθλητισμού, τουρισμού….και όσες φορές ελάχιστα έως μηδαμινά τα υποστήριξε, μετά από πολύ πίεση των διοργανωτών, πήρε πίσω την υποστήριξη με όποιον τρόπο μπορούσε.. Μία υποστήριξη ενός θεσμικού φορέα, κ. Νίκα, δεν έχει υπόσταση, όταν γυρίζει πίσω πάλι στον ίδιο φορέα, είτε με την μορφή ενοικίου που ζητάτε για έναν χώρο, είτε με άλλο τρόπο. Η υποστήριξη πρέπει να είναι μια ουσιαστική βοήθεια για την διοργάνωση…η οποία με αγάπη και κόπο στήνει ένα σπουδαίο διεθνές γεγονός και αναβαθμίζει τον τόπο μας, στον οικονομικό, κοινωνικό, αγροτικό, τουριστικό πολιτιστικό & κυρίως στον αθλητικό τομέα.  
Γεγονός αληθινό το ότι ο κ. Νίκας πάντα αποστρεφόταν ό,τι είχε να κάνει με δυναμικά εγχειρήματα- θεσμούς πολιτιστικούς ή αθλητικούς στον τόπο μας. Πάντα απείχε ή τον κυνήγαγαν οι διοργανωτές για να του δώσουν να καταλάβει την σημασία και το καλό για τον τόπο μας…όμως μάταια…αυτός τα αμελούσε και ήταν στον μικρόκοσμό του. Μοναδικές εξαιρέσεις τα καρναβάλια και ο σαϊτοπόλεμος με τις γνωστές συνέπειες (ας μην επεκταθούμε καλύτερα για την ευθύνη του που την αποφεύγει…) Θυμάμαι αιτήματα για παραχώρηση του Μεγάρου Χορού, που ποτέ δεν το άνοιγε στον κόσμο, ούτε καν στην παγκόσμια Ημέρα χορού που του ζητήθηκε! Ήταν πάντα απόλυτος και αρνητικός με κάθε γεγονός το οποίο δεν ήλεγχε ο ίδιος και οι μηχανισμοί του. Ας θυμηθούμε την διακοπή του σύγχρονου Φεστιβάλ Δρόμου (θεσμός τόσων ετών) με τη συμμετοχή  νέων καλλιτεχνών από διάφορα μέρη του πλανήτη, επειδή ξεπέρασαν για μισή ώρα το ωράριο λειτουργίας. Το ίδιο έπραξε και με τα  Street Relays που μετά την απαγόρευση τους, αποχώρησαν από την Καλαμάτα και πλέον διοργανώνονται στο Ναύπλιο. Κι ας μην πάμε λίγο πιο πίσω που από τις πρώτες ημέρες της θητείας της η νυν Δημοτική αρχή, το μόνο που ακουγόταν από τον κ. δήμαρχο ήταν ένας στείρος αρνητισμός απέναντι στη ΔΕΠΑΚ, δείχνοντας με τη στάση της ότι φοβάται τον πολιτισμό και την αυτόνομη δύναμη και ανάπτυξή του».

Όλοι εμείς που αγαπάμε αυτόν τον τόπο, μπορούμε να προστατέψουμε την αξία και τον πλούτο του, να επεκτείνουμε τις δυνατότητές του. Με ανοιχτό μυαλό και καινοτόμες πρωτοβουλίες, με την εμπειρία μας και την εργατικότητά μας, θεωρείται χρέος μας να δημιουργούμε προϋποθέσεις ανάπτυξης και ευημερίας που αποδίδουν εμπράκτως στην άνθιση της οικονομίας του τόπου μας και στις ευκαιρίες εργασίας για τις νέες γενιές μας.  Λυπάμαι, αλλά ο κος Νίκας, δεν μπορεί να μας οδηγήσει μπροστά! Ούτε να προσφέρει ένα καλύτερο μέλλον για μας και για τα παιδιά μας!

Τάσσομαι λοιπόν εκεί που έχω δει έργα, πρόοδο και μέλλον. Για να συνεχίσω το έργο μου στον Πολιτισμό και στον Τουρισμό… Με αυτά και με πολλά άλλα! Πάντα, με αγάπη για τούτον τον τόπο! Με συνεργασία και συνεννόηση με όλους τους συμπολίτες μου. Με την εμπιστοσύνη που δείχνει ο Πέτρος Τατούλης στο πρόσωπό μου, και την ανάθεση ανάληψης πρωτοβουλιών μου, χωρίς απολυταρχικές συμπεριφορές. Ας φύγουμε πια από τη μιζέρια του μικρόκοσμού σας κ. Νίκα! Με εξωστρέφεια δημιουργούνται οι συνθήκες ανάπτυξης!

Δράκου-Χρυσού Λαμπρινή (Νίνα) *

Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με το Συνδυασμό« ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» του Πέτρου Τατούλη.

*Η Νίνα Δράκου-Χρυσού είναι Διοργανώτρια του Διεθνούς Κυπέλλου Χορού ‘KALAMATA DANCE CUP’, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου “Dance Challenge” και Ιδρύτρια της “PolisArt” Κοιν.Σ.Επ. διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου