8.5.19

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΦΕΤΟΣ Η ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΣΤΟ ΠΡΩΙΜΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ

ΤΟ πρωτάθλημα της πρωιμότητας φιλοδοξεί να αποτελέσει και φέτος το καρπούζι της Τριφυλίας καθώς σε πολύ μικρές ποσότητες βγήκαν από τα θερμοκήπια οι ποσότητες του ευεργετικού φρούτου με σύμμαχο τις ευνοικές καιρικές συνθήκες στις χώρες όπου εξάγονται τα καρπούζια.
Την Τετάρτη στη Τριφυλία επισκέφθηκαν ήδη καλλιέργειες επιστήμονες και καθηγητές από πανεπιστήμια της χώρας μας προκειμένου να δουν από κοντά τις νέες τάσεις της ορθής γεωργικη΄ς πρακτικής.
Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Τριφυλίας, Αντώνης Παρασκευόπουλος, επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του ότι: «οι πρώτες ποσότητες από θερμοκήπια ξεκίνησαν στο Αγρίλι ως την Αγία Κυριακή" εκτιμώντας ότι "θεωρείται ίσως αισιόδοξη η εκτίμηση ότι η φετινή χρονιά θα δώσει παραγωγή 40.000 τόνων. Στην Τριφυλία καλλιεργούνται νέα υβρίδια διαφόρων χρωμάτων, σχημάτων, άσπερμα, καθώς είναι ελκυστικά στην αγορά, με αποτέλεσμα η καλλιέργεια, μαζί όλα τα θερμοκηπιακά είδη που παράγονται στον τόπο μας, να αποτελούν κινητήριο μοχλό για την τοπική οικονομία».
Ποιότητα αξεπέραστη χωρίς φάρμακα
Η περιοχή κατακτά τις ξένες αγορές με καινοτόμα προιόντα όπως ήταν οι χρονιές με τα άσπερμα καρπούζια, παρότι δεν έχουν κατακτήσει μεγάλο μερίδιο αγοράς. Πάντως ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Τριφυλίας, Αντώνης Παρασκευόπουλος, πρόσθεσε ότι: «Τα καρπούζια της Τριφυλίας και φέτος θα απορροφηθούν από την Κεντρική, Βόρεια και Ανατολική Ευρώπη, ενώ παράλληλα, λόγω των κλιματολογικών συνθηκών που επικράτησαν κατά τη γονιμοποίηση, καρπόδεση και ανάπτυξή τους, έχουν ιδιαίτερα υψηλή ποιότητα».
Τον δρόμο για την Ευρώπη άνοιξαν τα οβάλ καρπούζια και μετά τις 15-20 Μαίου ακολουθούν τα μεγαλόκαρπα. Σε ό,τι αφορά τα ένσπερμα και τα άσπερμα κίτρινα καρπούζια, πάνε σε εξειδικευμένες αγορές και σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ.
Όπως είχε επισημάνει ο Αντώνης Παρασκευόπουλος, το χρώμα του καρπουζιού οφείλεται στις χρωστικές ουσίες του φυτού. Στο κόκκινο καρπούζι υπερισχύει το λυκοπένιο, ενώ στο κίτρινο η καροτίνη. Η ουσία είναι ότι φέτος οι παραγωγοί είναι αισιόδοξοι ότι θα έχουμε θετικές επιπτώσεις στην αγορά. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

                     ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
 
ΕΠΙΣΚΕΨΗ στη Κυπαρισσία πραγματοποίησε ομάδα υποψήφιων Ευρωβουλευτών με το ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας με τους πολίτες σε εκδήλωση που έγινε στην αίθουσα του Δημαρχείου Κυπαρισσίας. Το παρών μεταξύ άλλων έδωσαν ο υποψήφιος Δήμαρχος Σωτήρης Μπακούρους, η παράταξη της Ριζοσπαστικής αυτοδιοικητικής κίνησης,  εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων στην αίθουσα που γέμισε από κόσμο.
Σε ότι αφορά τις τοποθετήσεις που ακολούθησαν μετά το καλωσόρισμα σημειώθηκαν τα εξής: 
  • Η υποψήφια Αρσένη Ευγενία (Τζένη) – Σκηνοθέτις – Θεατρολόγος, Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ : τόνισε μεταξύ άλλων ότι η πλούσια πολιτιστική δράση στη περιοχή ο πολιτισμός η ταυτότητα της Ελλάδας η βαριά της βιομηχανίας για την υλοποίηση ιδεών αν και μικραίνει το ποσοστό κρατικού προϋπολογισμού για πολιτισμό
  • Ο υποψήφιος Δουλουμπέκης Θοδωρής – Πολιτικός μηχανικός, επικεφαλής ακτιβιστικής κίνησης Ευρωπαίων Σοσιαλιστών επισήμανε ότι: μια κοινή μάχη για την Ευρώπη που λιγοστεύει από την φιλελεύθερη πολιτική της, ο ευρωσκεπτικισμος ανεβαίνει, όλα ξεκινούν από τον τρόπο διοίκησης που δυστυχώς κινείται σε μια λάθος αρχιτεκτονική. 
  • Η υποψήφια Παπαδημητρίου – Τσάτσου Άννα – Νομικός, πρώην Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών υπογράμμισε ότι: τεράστιο λαθος του πολιτικού συστήματος αποτέλεσε η φυγή προς την άποψη των πολιτών, η Ευρώπη σε βάθος ετών γίνεται πιο συντηρητική άλλαξε προς το χειρότερο η οποία βαθαίνει την κρίση που αποκτά διαστάσεις δεδομένου ότι είναι κυρίως  κοινωνική, πολιτική, οικονομική, περιβαλλοντική. 
  • Ο υποψήφιος Πλουμπίδης Δημήτρης – από τα Λαγκαδια Αρκαδίας Πανεπιστημιακός, πρόεδρος Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρίας κατέληξε συμπεραίνοντας ότι: από το 2010 η οικονομική πολιτική επηρεάζεται από τις Βρυξέλλες, αυτό που απαιτείται είναινα κάνουμε ισχυρή τη θέση της Ελλάδας, ενώ εκτίμησε ότι ήταν αποτυχία το Μάαστριχτ που έβαλε μπροστά τις χρηματιστηριακές αγορές, δημιουργώντας πολυταξικες κοινωνίες. 
  •  
  • ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

                                     ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΕ ΚΛΟΠΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ
Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Τριφυλίας, μία (1) περίπτωση κλοπής σε οικία αλλοδαπού, που είχε γίνει την 10.4.2019, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας.
Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 37χρονου αλλοδαπού, για κλοπή.


ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου