21.7.19

Ήρωας γιατρός έσωσε μητέρα και παιδί από φλεγόμενο όχημα στην Ιόνια Οδό

Ήρωας γιατρός έσωσε από βέβαιο θάνατο μια γυναίκα και το ανήλικο παιδί της όταν το όχημα, στο οποίο επέβαιναν, εξετράπη της πορείας του, ανατράπηκε στην Ιόνια Οδό και άρχισε να τυλίγεται στις φλόγες.
Πρόκειται για τον Νίκο Αναστασόπουλο, διευθυντή στο Κέντρο Υγείας Βάρδας, που ταξίδευε με την οικογένεια του για τις καλοκαιρινές διακοπές του. Όταν είδε το αυτοκίνητο να παίρνει φωτιά, ακινητοποίησε χωρίς δεύτερη σκέψη το δικό του όχημα και αγνοώντας κάθε κίνδυνο, έτρεξε για να βοηθήσει.
Την ίδια ώρα φώναξε σε άλλο διερχόμενο οδηγό, που επίσης σταμάτησε στον τόπο του ατυχήματος, να πάρει από τη γυναίκα του (που είναι νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας») έναν πυροσβεστήρα και να βοηθήσει στο έργο της κατάσβεσης της φωτιάς στο αυτοκίνητο, που είχε ήδη εξαπλωθεί.
Με γρήγορες και μεθοδικές κινήσεις και παρότι είχαν ανοίξει και οι αερόσακοι, ο γιατρός απεγκλώβισε έγκαιρα από το φλεγόμενο αυτοκίνητο μητέρα και γιο, ενώ ζήτησε να ειδοποιηθεί το ΕΚΑΒ και να στείλει δύο ασθενοφόρα.
Μέχρι την έλευση πρόσφερε στους τραυματίες τις πρώτες βοήθειες, ενώ φρόντισε και για τη διακομιδή τους στο νοσοκομείο της Άρτας, βάζοντας σε προτεραιότητα το τραυματισμένο αγόρι.
Όταν όλα πια είχαν πάει καλά και είχαν τελειώσει, ο Νίκος Αναστασόπουλος με ανακούφιση αλλά και με ικανοποίηση για τη σωτήρια επέμβασή του συνέχισε το ταξίδι του με την οικογένεια του για τον προορισμό των διακοπών τους στη Βόρεια Ελλάδα.
Όσο για τους τραυματίες, μητέρα και παιδί, γλίτωσαν με μικρούς μόνο τραυματισμούς και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.


dete.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου