7.11.19

Η νονά θέλει πίσω το σταυρό της βάφτισης

Νονά θέλει πίσω το σταυρό βαφτιστήρας

Πρόκειται για σταυρό από λευκόχρυσο με διαμάντια αξίας 1.300 ευρώ. 

Η υπόθεση απασχόλησε πριν από λίγες μέρες το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας. Εκεί συζητήθηκε η αγωγή μιας νεαρής, όμορφης γυναίκας, κατά των γονέων της βαφτιστήρας της. Η νονά ζητάει, με την αγωγή της να πάρει πίσω σταυρό από λευκόχρυσο διακοσμημένο με διαμάντια, αξίας 1.300 ευρώ, που δώρισε στους γονείς της βαφτιστήρας της πριν από δυο χρόνια όταν έγινε η βάφτιση.
Όπως αναφέρει στην πολυσέλιδη αγωγή της, το μυστήριο τελέστηκε το 2017 σε εκκλησία στο κέντρο της Αθήνας. Πριν ξεκινήσει το μυστήριο, η νεαρή γυναίκα δώρισε – ως είθισται – τον σταυρό στους γονείς, ζητώντας τους μάλιστα, άγνωστο γιατί, να υπογράψουν σύμβαση δωρεάς του αντικειμένου. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην αγωγή της, η γνωριμία με τους γονείς -κουμπάρους είχε γίνει ένα χρόνο, πριν μέσω συγγενικού της προσώπου. Εκείνοι ήταν που της πρότειναν να βαφτίσει το παιδί, παρά το γεγονός ότι δεν γνωρίζονταν και τόσο καλά, ενώ και συναντιόντουσαν μόνο σε κοινές παρέες κατά διαστήματα.
Η νεαρή γυναίκα κολακεύτηκε από την τιμή που της έκαναν, δείχνοντας πρόθυμη να κάνει ότι περνάει από το χέρι της αλλά και από την τσέπη της προκειμένου να σταθεί, όπως λέει, αντάξια των περιστάσεων. Γι αυτό προχώρησε, όπως αναφέρει στην αγωγή της, στην αγορά των καλύτερων και ακριβότερων ρούχων αλλά και όσων απαραίτητων χρειάζονταν για την βάφτιση, χωρίς να υπολογίζει τον οικονομικό παράγοντα, όπως υπογραμμίζει.
Αφού τελείωσε το μυστήριο, όλοι μαζί γευμάτισαν σε εστιατόριο της περιοχής. Εκεί συμφώνησαν, (γονείς με νονά), να συνοδέψει η ίδια όπως ορίζει το έθιμο την βαφτιστήρα της στην εκκλησία για να λάβει τη Θεία Κοινωνία. Όμως από εκείνη την ημέρα οι γονείς άλλαξαν συμπεριφορά.
Η νονά - αναφέρει στην αγωγή – αν κι έφτασε πρώτη στην εκκλησία συνοδευόμενη από τον πατέρα της, οι γονείς «έκαναν ότι δεν την βλέπουν» προσθέτει. Μάλιστα απάντησαν με αδιαφορία, αγνωμοσύνη και όπως υποστηρίζει, οι κουμπάροι της έκοψαν κάθε επαφή, δεν απαντούσαν στα τηλεφωνήματα της, δείχνοντας με αυτό το τρόπο ότι δεν ήθελαν να έχουν καμία απολύτως σχέση μαζί της, αλλά ούτε να έχει εκείνη με το βαφτιστήρι της. Έτσι αναγκάστηκε να προσφύγει στη δικαιοσύνη ζητώντας πίσω το σταυρό.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου