16.2.20

Η πρόγνωση καιρού για την εβδομάδα

Ο χειμώνας παραμένει. Μετά από σύντομο διάλειμμα, από Πέμπτη θα έρθουν βροχές και την Παρασκευή προβλέπονται και χιονοπτώσεις στα ορεινά. 
Αυτή είναι η πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για τις επόμενες ημέρες. 
 
Μέχρι και την Παρασκευή θα έχουμε:

ΔΕΥΤΕΡΑ 17-02-2020 
 Γενικά αίθριος καιρός. Στη νότια νησιωτική χώρα τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές στην Κρήτη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά ως προς τις μέγιστες τιμές.
ΤΡΙΤΗ 18-02-2020  
Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις στη νότια νησιωτική χώρα. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5
μποφόρ και στα υπόλοιπα από από βόρειες με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.
ΤΕΤΑΡΤΗ 19-02-2020 
Αίθριος καιρός, από το μεσημέρι και από τα βόρεια αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά. 
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο ανατολικό Αιγαίο έως 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.
ΠΕΜΠΤΗ 20-02-2020
Στα δυτικά και βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν κυρίως στα θαλάσσια - παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία έως 6 μποφόρ, στα υπόλοιπα δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21-02-2020
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια - παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Σταδιακά τα φαινόμενα στα δυτικά και βόρεια θα εξασθενήσουν, θα περιοριστούν στα ανατολικά και τα νότια και βαθμιαία θα εξασθενήσουν και εκεί.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Στα νότια αρχικά νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι μετά το μεσημέρι σε βόρειους 5
με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου