14.3.21

Πέτουλες:Συνταγή

Ένα παραδοσιακό φαγητό που το έφτιαχναν την Κυριακή της τυρινής επάνω σε πετουλοαξίνα στην φωτιά. ΥΛΙΚΑ
Ελαιόλαδο
300 γρ.μυζήθρα
Για το χυλό
2 φλιτζάνια αλεύρι
1 φλιτζάνι γάλα
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
4 αυγά
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν-πάουντερ
Λίγο αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκάνη ετοιμάζουμε ένα χυλό αρκετά ρευστό ανακατεύοντας το αλεύρι με το μπέικιν-πάουντερ και με τα υπόλοιπα υλικά.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και 2 κουταλιές από το χυλό μας.
Ψήνουμε από τη μια μεριά κι ύστερα από την άλλη μέχρι να ροδίσει.
Το ίδιο κανουμε και με το υπόλοιπο χυλό μας.
Στραγγίζουμε τις πέτουλες, τις πασπαλίζουμε με μυζήθρα και τις τυλίγουμε σε ρολό.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ
Πίτα πλούσια σε σύνθετους υδατάνθρακες, φυτικές ίνες, διάφορες βιταμίνες όπως βιταμίνες του συμπλέγματος Β και ιχνοστοιχεία όπως το μαγγάνιο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου