18.11.11

Μεσσηνία: Η «ερωμένη του ήλιου» !!

Το καλοκαίρι ο ήλιος ερωτεύεται τη Μεσσηνία και βυθίζει τις αχτίδες του στα πεντακάθαρα νερά της Καλαμάτας, της Πύλου και της Κυπαρισσίας. Τα ψαροκάϊκα αρμενίζουν την ώρα του δειλινού, αναζητώντας την καλή ψαριά, ενώ τα βράδια επισκέπτες και ντόπιοι χαίρονται τα αρώματα της καλοκαιρινής δροσιάς κάτω από τον έναστρο ουρανό.
Οι παραλίες της Μεσσηνίας πολλές, πανέμορφες και διαφορετικές. Αμμουδιές, άλλες παραλίες με βότσαλα, κι άλλες βραχώδεις, προσφέρουν εναλλακτικές επιλογές και ικανοποιούν τις επιθυμίες όλων των επισκεπτών. Μεθώνη, Φοινικούντα, Στούπα, Καρδαμύλη, Αγία Κυριακή, συνυπάρχουν με τις απόκρημνες ακτές της Μεσσηνιακής Μάνης.
Η εντυπωσιακή παραλία της Βοϊδοκοιλιάς, με ψιλή άμμο και γαλαζοπράσινα νερά, είναι από τις πιο όμορφες και τις πιο δημοφιλείς του νομού Μεσσηνίας. Εδώ δε θα βρείτε ξαπλώστρες και ομπρέλες, ούτε καν καντίνα, γι΄αυτό θα πρέπει να προμηθευτείτε τα απαραίτητα.
Η παραλία της Βοϊδοκοιλιάς έχει χαρακτηριστεί ως «τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους». Δίπλα της βρίσκεται η λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, προστατευόμενη περιοχή, ενταγμένη στο ευρωπαϊκό Δίκτυο NATURA 2000 ως Ζώνη Ειδικής Προστασίας και Σημαντική Περιοχή για τα Πουλιά, αφού είναι ο πρώτος μεταναστευτικός σταθμός στα Βαλκάνια, των πουλιών που έρχονται από την Αφρική για να φωλιάσουν και να αναπαραχθούν στην Ευρώπη.
Στο ευρωπαϊκό Δίκτυο NATURA περιλαμβάνονται επίσης η Νήσος Σφακτηρία, στον όρμο του Ναυαρίνου στην Πύλο, που είναι καταφύγιο για πολλά αρπακτικά πουλιά, και η παραλία Ρωμανού, η οποία είναι παραλία ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας Καρέτα Καρέτα.
Η Πύλος, μία όμορφη πολιτεία σκαρφαλωμένη σε δύο λόφους, ακουμπά στον ιστορικό όρμο του Ναυαρίνου, ενώ, στη δυτική πλευρά της πόλης, το Νιόκαστρο θεωρείται ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα κάστρα της Ελλάδας. Χτίστηκε το 1829 σε σχέδια Γάλλων αξιωματικών και έχει πολλά παραδοσιακά κτίρια. Στην κεντρική πλατεία της, ανάμεσα στα πλατάνια, βρίσκεται το μνημείο των Τριών Ναυάρχων, που βύθισαν τον τουρκοαιγυπτιακό στόλο στη μάχη του Ναυαρίνου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου