19.11.11

Δήλωση του Περιφερειακού Συμβούλου Σωτήρη Παναγιωτόπουλου

Μετά την πρόσκληση και το εισηγητικό σημείωμα που έλαβα από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, προκειμένου να παρευρεθώ στην 7η ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με θέμα: «Ο θεσμός της αιρετής Περιφέρειας και ο ρόλος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου-Ελπίδα για το μέλλον του τόπου μας», είμαι υποχρεωμένος εκ της θεσμικής μου θέσης ως Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, να δηλώσω τα εξής:
Θεωρώ τουλάχιστον ατυχή την πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, να φέρει στο Περιφερειακό Συμβούλιο, θέμα «Ο θεσμός της αιρετής Περιφέρειας και ο ρόλος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου-Ελπίδα για το μέλλον του τόπου μας», όταν γνωρίζει, ότι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου υπάρχει και άλλο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα και αυτό είναι το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Καλαμάτας. Αν ληφθεί δε υπόψη ότι -όπως αναφέρεται στο εισηγητικό σημείωμα-το όλο θέμα αφορά νέο Μοντέλο Βιώσιμης και Αειφόρου Περιφερειακής Ανάπτυξης, τότε σας υπενθυμίζω ότι η βιολογική και ολοκληρωμένη γεωργία, η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και ο εκσυγχρονισμός της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι από τους βασικούς ακρογωνιαίους λίθους της Αειφόρου ανάπτυξης και συμβαίνει να είναι επιστημονικοί τομείς που υπηρετούνται μόνο από το ΑΤΕΙ-Καλαμάτας σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Θέλω να πιστεύω ότι είναι μια ακόμα ατυχής έμπνευση του κ. Περιφερειάρχη και του επιτελείου του, στο οποίο δυστυχώς συμμετέχουν και Μεσσήνιοι.
Θα περιμένω να διορθωθεί αμέσως το θέμα αυτό της ειδικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου πριν την ειδική συνεδρίαση της Δευτέρας 21/11/2011 και να προστεθεί σε αυτή τη διαδικασία και το ισότιμο ΑΤΕΙ – Καλαμάτας. Εάν αυτό δεν γίνει η λέξη ¨ατυχής¨ θα παύει να είναι σύμπτωση και προφανώς θα είναι πρωτοβουλία, έτσι ώστε με την παραγκώνιση του ΑΤΕΙ-Καλαμάτας να υποβαθμιστεί για μια ακόμα φορά η Μεσσηνία, κάτι για το οποίο θα μας βρει απέναντι.
Σωτήρης Παναγιωτόπουλος
Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου
Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου