16.11.11

Χανιά: Μαρτύριο για τους μαθητές το κρύο - Στο σχολείο δεν έχουν λεφτά για πετρέλαιο

Αρκετές σχολικές επιτροπές σε σχολεία της ενδοχώρας παραμένουν χωρίς χρήματα, με αποτέλεσμα κι ενώ έχει μπει για τα καλά ο χειμώνας οι σχολικές αίθουσες να μετατρέπονται σε ψυγεία, κυρίως στην ύπαιθρο.

Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χανίων Φώτης Ποντικάκης, δήμοι της ενδοχώρας ακόμα δεν έχουν δώσει τα απαραίτητα κονδύλια σε σχολεία με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η προμήθεια πετρελαίου και να παγώνουν οι μαθητές αλλά και οι εκπαιδευτικοί στις αίθουσες...

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών, είπε ότι ναι μεν κάποιοι Διευθυντές σχολείων είχαν προνοήσει και είχαν και τη δυνατότητα να προμηθευτούν πετρέλαιο από το καλοκαίρι με αποτέλεσμα τώρα να μην αντιμετωπίζουν πρόβλημα ,αλλά στα περισσότερα σχολεία της υπαίθρου κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα.

Μάλιστα σε κάποιο σχολείο της υπαίθρου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων της περιοχής αναγκάστηκε να βάλει χρήματα από την τσέπη του για την προμήθεια πετρελαίου καθώς υπήρχε πρόβλημα, αφού ο τοπικός δήμος δεν έχει ακόμα δώσει το απαραίτητο κονδύλι στη σχολική επιτροπή.

Για το λόγο αυτό ο κ. Ποντικάκης εκ μέρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών, κάνει έκκληση στους δήμους της ενδοχώρας να δώσουν τα χρήματα που προορίζονται για τις σχολικές επιτροπές για να καλυφθούν οι ανάγκες των σχολείων.

Τα συγκεκριμένα κονδύλια είναι ήδη μειωμένα καθώς η κυβέρνηση έκοψε κατά 50% τα χρήματα για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων.

Πάντως ο δήμος Χανίων έχει ήδη δώσει όπως είπε ο κύριος Ποντικάκης τα συγκεκριμένα κονδύλια στις σχολικές επιτροπές των σχολειών της πόλης για να καλύψουν τις λειτουργικές τους δαπάνες.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου