10.4.12

Πρωτοπορεί στην Μεσσηνία ο Δήμος Πύλου - Νέστορος !!!!

Μια σημαντική επιτυχία σημείωσε η Δημοτική Αρχή του Δήμου Πύλου Νέστορος στο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, "Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες (ΤΟΠ-ΕΚΟ)" στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 4.1 του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού" με τίτλο "Πλήρης ενσωμάτωση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών". 
Η πρόταση που κατέθεσε ο Δήμος Πύλου Νέστορος μετά από την αξιολόγηση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης για την Κοινωνική Ένταξη και την Κοινωνική Οικονομία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία και έλαβε την πρώτη θέση στον πίνακα αξιολογηθεισών προτάσεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, που αναρτήθηκε με ΑΔΑ:Β4ΩΗΛ-Ι1Π.
Η εν λόγω πρόταση έλαβε μία από τις υψηλότερες βαθμολογίες και ένα από τα μεγαλύτερα ποσά χρηματοδότησης (600.000 ΕΥΡΩ) σε όλη την Ελλάδα. Η προτεινόμενη πράξη Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες (ΤΟΠ-ΕΚΟ) περιλαμβάνει μία σειρά δράσεων οι οποίες αφορούν στην προετοιμασία των ανέργων ωφελουμένων, από τη διαδικασία επιλογής τους, μέχρι και την επιβεβαίωση της εξασφάλισης θέσεων απασχόλησης και τη διατήρηση αυτών τουλάχιστον για τρεις (3) μήνες.
 Πεδίο αναφοράς του προγράμματος είναι οι τοπικές αγορές εργασίας, επικεντρώνεται στην υποστήριξη των ωφελουμένων, αλλά και των επιχειρήσεων, προκειμένου να επιτευχθεί η σύζευξη της προσφοράς και της ζήτησης της αγοράς εργασίας. Στα υποβαλλόμενα σχέδια δράσης, θα πρέπει να εξασφαλίζεται ότι
(α) οι ωφελούμενοι που θα συστήσουν τη δική τους επιχείρηση, θα προετοιμαστούν κατάλληλα, ώστε οι επιχειρήσεις που θα ιδρυθούν, να καλύπτουν διαπιστωμένες ανάγκες της περιοχής παρέμβασης και να βασίζονται στην αξιοποίηση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της περιοχής, όπως αυτά περιγράφονται στο σχέδιο δράσης ή/και
 (β) οι ωφελούμενοι που θα προωθηθούν για επιδότηση/επιχορήγηση από άλλα προγράμματα, θα προετοιμαστούν κατάλληλα για την ένταξή τους στο αντίστοιχο πρόγραμμα ή/και
 (γ) οι ωφελούμενοι που θα προσληφθούν από επιχειρήσεις θα έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα ώστε να καλύπτουν πραγματικές και διαπιστωμένες ανάγκες των επιχειρήσεων.
 Έτσι ο Δήμος Πύλου Νέστορος δημιούργησε την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Παλαίπυλος» με εταίρους όπως την Ομάδα Παραγωγών "Νηλέας", την «Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας Α.Ε. Τ.Ε.ΜΕΣ Α.Ε.», την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Κ.Ε.Κ. και Τοπικούς συλλόγους (Πολιτιστικούς, Γυναικών κτλ) και υπέβαλλε σχετική πρόταση στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης για την Κοινωνική Ένταξη και την Κοινωνική Οικονομία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
Ο Δήμαρχος Πύλου Νέστορος κ. Καφαντάρης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την σημαντική αυτή εξέλιξη και ευχαριστεί το σύνολο των εμπλεκόμενων φορέων. Πρέπει να τονιστεί ότι ο κ. Καφαντάρης που έχει ιδιαίτερη ευαισθησία και προηγούμενη εμπειρία σε κοινωνικά προγράμματα με στόχο την Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, με δικές του ενέργειες συνέβαλε στην προώθηση του πληρέστατου και άρτια συνταγμένου φακέλου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου