10.4.12

Δικαιώθηκε η «Real News» σε αγωγή κόντρα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου !!

Με δικαστική απόφαση η Περιφέρεια Πελοποννήσου υποχρεώθηκε να πληρώσει 18.000 ευρώ για διαφήμιση που χρωστούσε από πέρυσι τον Ιούνιο στην κυριακάτικη εφημερίδα «Real News».
Μάλιστα, το… δικαστήριο καταδίκασε την περιφέρεια να καταβάλει στην εφημερίδα και το ποσό των 280 ευρώ ως δικαστική δαπάνη. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας, το Ειρηνοδικείο Τρίπολης με διαταγή πληρωμής, έπειτα από αίτηση της «Real News», διέταξε την περιφέρεια να της καταβάλει το ποσό των 18.081 ευρώ, «νομιμοτόκως από την επομένη της εκδόσεως του ως άνω τιμολογίου μέχρι την ολοσχερή εξόφληση».
Όπως καταγράφηκε, η οφειλή αφορούσε διαφημιστική καταχώριση 2 σελίδων (σαλόνι) για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και μία ολοσέλιδη διαφημιστική καταχώριση για καθεμία από τις πέντε Περιφερειακές Ενότητες, ήτοι σύνολο 7 σελίδων, στο περιοδικό «Who is Who – Απόλυτος Οδηγός Διακοπών», το οποίο κυκλοφόρησε την Κυριακή 12 Ιουνίου 2011 μαζί με την κυριακάτικη «Real News». Δυστυχώς, δεν είναι η μοναδική περίπτωση.
Δεν υπάρχει υπουργείο, οργανισμός, δήμος και περιφέρεια που να μην έχει βάλει φέσι σε κανάλια, ραδιόφωνα και εφημερίδες. Ο ΕΟΤ είναι ο πρωταθλητής. Δεκάδες χιλιάδες ευρώ χρωστάει το υπουργείο Υποδομών για διαφημιστική καταχώριση που είχε γίνει για την αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας, επί κυβέρνησης Καραμανλή.
Το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε ότι δεν τηρήθηκε η νόμιμη διαδικασία και το υπουργείο δεν πλήρωσε τα σχετικά τιμολόγια. Τι φταίνε όμως οι εφημερίδες, τα κανάλια και τα ραδιόφωνα αν δεν έκανε σωστά τη δουλειά του ο προηγούμενος υπουργός; Αυτά ούτε στην… Ουγκάντα δεν γίνονται… Ο παραλογισμός έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Τις δικές του οφειλές δεν τις πληρώνει το κράτος, τα υπουργεία του…
Γιατί να πληρώνει ο πολίτης-οφειλέτης; Δεν πρέπει ο υπουργός που δεν πληρώνει να συλλαμβάνεται και να οδηγείται στο αυτόφωρο; Το ωραίο δε είναι ότι για τα τιμολόγια που δεν πληρώνουν τα υπουργεία και οι δημόσιοι οργανισμοί η εφορία ζητάει από τις εφημερίδες και τα άλλα ΜΜΕ να καταβάλουν τον ΦΠΑ που δεν έχουν εισπράξει! πηγή: ΤΟ ΠΑΡΟΝ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου