1.8.12

"Ετοιμάζεται " για Ρόδο η οικογένεια Κωνσταντακόπουλου !

Το ακίνητο βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού, έχει επιφάνεια περίπου 1.850.000 τ.μ. και απέχει 20 χιλιόμετρα από την πόλη της Ρόδου  
 Επτά προσφορές για το ακίνητο στην περιοχή Αφάντου της Ρόδου !

Επτά «μνηστήρες» από το εξωτερικό και το εσωτερικό εκδήλωσαν επενδυτικό ενδιαφέρον για την περιοχή Αφάντου στη Ρόδο, στην πρώτη φάση της διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας που διενεργεί το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) με σκοπό την αξιοποίηση του ακινήτου.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας για την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος με σκοπό την αξιοποίηση του ακινήτου στην περιοχή Αφάντου, στο βορειοανατολικό τμήμα της Ρόδου, επιφάνειας περίπου 1.850.000 τετραγωνικών μέτρων.

Στο ακίνητο περιλαμβάνεται και γήπεδο γκόλφ 18 οπών, έκτασης 450.000 τμ. περίπου.

Χθες το πρωί ανοίχθηκαν οι υποβληθείσες αιτήσεις, παρουσία των ενδιαφερομένων και εκδηλώθηκαν 7 επενδυτικές υποψηφιότητες, τόσο από την Ελλάδα, όσο και το εξωτερικό, οι οποίες θα αξιολογηθούν από το ΤΑΙΠΕΔ ως προς την πλήρωση των τυπικών και ουσιαστικών προϋποθέσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται Το Βήμα, στους υποψήφιους επενδυτές περιλαμβάνονται οι London & Regional Properties, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες real estate στην Ευρώπη με υπό διαχείριση ακίνητα αξίας 9 δισ. ευρώ, η οποία έχει περάσει επίσης στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού για την ανάπτυξη και υλοποίηση της επένδυσης στο Ελληνικό, δύο αμερικανικά funds, ένα εκ των οποίων είναι το NHC το οποίο έχει ενδιαφερθεί και για το ακίνητο της Κασσιώπης στην Κέρκυρα, η Minoan Group Plc που είναι εισηγμένη στη χρηματιστηριακή αγορά AIM του Λονδίνου και έχει συνδεθεί με την υλοποίηση του τουριστικού συγκροτήματος στο Κάβο Σίδερο, στο Λασίθι της Κρήτης και η Atlantica (όμιλος TUI).

Εγχώριοι υποψήφιοι είναι η Lamda Development του ομίλου Λάτση και η TEMES της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου και φορέας ανάπτυξης της τουριστικής επένδυσης Costa Navarino στη Μεσσηνία.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου