4.9.12

ΜΕΣΣΗΝΙΑ - ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ … Καίνε, αλλά δεν καίγονται !!!

metamorfosis-messinias.blogspot.gr
ΚΕ ΤΑΤΟΥΛΗ- ΚΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ -ΚΕ ΑΛΕΥΡΑ ΓΙΑΤΙ ΣΙΩΠΑΤΑΙ ! 
ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΠΛΗΓΩΝΕΙ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ Η ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ ΤΩΝ ΕΜΠΡΗΣΤΩΝ ΚΑΙ Η « ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ » ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΤΟΠΙΣΕΙ ΕΠΙ 15 ΣΥΝΑΠΤΑ ΕΤΗ !!!
Δεν ξέρω τι να γράψω πλέον ...Κουράστηκα επίχρόνια να είμαι ...φωνή βοώντος εν τη ερήμω !
 Νοιώθω ανίσχυρος στο έλεος κάθε ψυχοπαθούς ατόμου που παίζει με τις φλόγες κόντρα στην μανία των ανέμων ,χωρίς ποτέ να πληρώσει για τα εγκλήματα του !
Στον κάθε ανίκανο πολιτικάντη που δεν προβλέπει ποτέ μια καταστροφή, δεν έχει προτεραιότητες, παρά βγαίνει από τα μέτωπα της φωτιάς και δίνει συνεντεύξεις για την «μεγάλη καταστροφή» που προκλήθηκε, γιατί «κάποιος έχει βάλει στο μάτι την Μεταμόρφωση »
Ποιος; 
Είναι ελεεινό να υπαινίσσονται ορισμένοι αιρετοί ότι υπάρχει σχέδιο καταστροφής της περιοχής από αλλότριες δυνάμεις.
Να μη μιλούν καθαρά και ξάστερα για συμφέροντα που στις πλείστες των περιπτώσεων ξεκινούν από ιθαγενείς. Να μη μιλούν για την δική τους ανεπάρκεια.
Είναι ελεεινό, γιατί οι ίδιοι υπαινιγμοί διατυπώνονται έπειτα από κάθε ανάλογο εμπρησμό τα τελευταία 15-20 χρόνια στην περιοχή και είναι δεκάδες !
 Κάτι τέτοιες στιγμές, νιώθω σαν άγριο ζώο που καταστρέφεται ο βιότοπός του και απειλείται η ύπαρξή του από την ανθρώπινη ηλιθιότητα, δίχως να καταλαβαίνει το άμοιρο γιατί γίνονται όλα αυτά. Είδη απειλούμενα γίναμε όλοι.
Το προφίλ των εμπρηστών
 Στα στοιχεία που παρέδωσε η Πυροσβεστική σκιαγραφείται και το προφίλ των εμπρηστών των ελληνικών δασών. Πρόκειται κυρίως για άντρες (89,1%), ελληνικής υπηκοότητας (88,5), ενήλικοι (94,7%), ηλικίας 60 ετών και άνω (32,1%), έγγαμοι με παιδιά (74,8%), μορφωτικού επιπέδου στοιχειώδους εκπαίδευσης (77,2%).
Τα στοιχεία αποδεικνύουν επίσης ότι στην πλειοψηφία τους οι εμπρηστές είναι εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι σε αγροτικούς τομείς και χτυπούν κυρίως στη Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια.
Το κόλπο με τα ψυχιατρικά προβλήματα 
«Είναι μύθος η αντίληψη της κοινωνίας ότι «τις πυρκαγιές τις προκαλούν συνήθως άτομα με ψυχιατρικά προβλήματα», δηλώνει ο Ανδριανός Γκουρμπάτσης, αντιστράτηγος ε.α του Πυροσβεστικού Σώματος και νομικός,
«Κι αυτό γιατί στην Ελλάδα κανείς ενήλικος άνω των 20 ετών που καταδικάστηκε για εμπρησμό δάσους δεν υποβλήθηκε σε περιορισμό σε ψυχιατρικό κατάστημα», συμπληρώνει ο συντάκτης της έρευνας για το προφίλ του εμπρηστή.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου