8.9.12

Ο Ιθαν Χοκ, η Ζιλί Ντελπί και η ομορφιά της Μεσσηνίας

Στην Πελοπόννησο γυρίστηκε το τρίτο μέρος της ρομαντικής ιστορίας του Τζέσι και της Σελίν
Στην Μεσσηνία ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου τα γυρίσματα της ταινίας «Before midnight» (σ.σ. «Πριν από τα μεσάνυχτα») του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, στην οποία πρωταγωνιστούν ο Ιθαν Χοκ και η Ζιλί Ντελπί. Η ταινία έρχεται ως συνέχεια των ταινιών «Πριν από το ξημέρωμα» («Before sunrise», 1995) και «Μετά το ηλιοβασίλεμα» («After sunset», 2004) επίσης του Λινκλέιτερ και με τους ίδιους πρωταγωνιστές.

Κάθε ταινία είναι μια μέρα από την ζωή δυο ανθρώπων, του Τζέσι και της Σελίν, σε διαφορετικές περιόδους (μια δεκαετία χωρίζει περίπου την κάθε ταινία) αλλά και σε διαφορετικές περιοχές. Εννιά χρόνια μετά την Βιέννη της πρώτης ταινίας, η Σελίν και ο Τζέσι συναντήθηκαν για δεύτερη φορά στο Παρίσι για να ζήσουν μια πανέμορφη, αισθησιακή μέρα που έκλεισε με πολλά υποννούμενα αφού όπως φάνηκε ο Τζέσι αποφάσισε να χάσει την πτήση με την οποία θα έφευγε. Σειρά τώρα έχει η μεσσηνιακή ομορφιά σε ένα τρίτο κεφάλαιο της ίδιας ιστορίας.

Όταν ο Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ 10 χρόνια μετά το «Πριν από το ξημέρωμα» παρουσίασε το «Μετά το ηλιοβασίλεμα» στο φεστιβάλ του Βερολίνου, δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο μιας δεύτερης συνέχειας της ιστορίας των δυο ηρώων του που τελικά αγαπήθηκαν τόσο πολύ από το παγκόσμιο κοινό.

Ετσι λοιπόν, περίπου εννιά χρόνια αργότερα μετά το «Μετά το ηλιοβασίλεμα» η τρίτη ταινία της «σειράς» αυτής ολοκληρώθηκε στην Ελλάδα, μια παραγωγή της Detour Filmproduction του Λινκλέιτερ, της Faliro House του Χρήστου Κωνσταντακόπουλου και της Σάρα Γούντχατς, της Venture 4 TH και της Castle Rock.

Το «Before midnight» είναι προγραμματισμένο για παγκόσμια διανομή μέσα στο 2013. «Ηταν υπέροχη εμπειρία που ξαναβρεθήκαμε όλοι μαζί, αυτή την φορά στην πανέμορφη Ελλάδα για να επισκεφτούμε ξανά την ζωή της Σελίν και του Τζέσι, εννέα χρόνια μετά την σκηνή όπου ο Τζέσι επρόκειτο να χάσει την πτήση του από το Παρίσι» ήταν η κοινή δήλωση των Λινκλέιτερ, Χοκ και Ντελπί.tovima.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου