7.9.12

Μεγάλη συγκέντρωση ενστόλων στο Καλλιμάρμαρο


Με τη συγκέντρωση στο Καλλιμάρμαρο Σταδιο και την πορεία στη Βουλή οκλοκληρώθηκαν οι σημερινές εκδηλώσεις διαμαρτυρίες των ενστόλων στην Αθήνα ενάντια στις προωθούμενες περικοπές στα ειδικά μισθολόγια. 
Ο κύκλος άνοιξε το πρωί από τα ΜΑΤ στο Γουδί, συνεχίστηκε με τις συναντήσεις των προεδρείων των Ενώσεων με πολιτικούς αρχηγούς και αναμένεται να κλείσει το Σάββατο στη ΔΕΘ, με πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Στις δώδεκα το μεσημέρι τα προεδρεία των Ομοσπονδιών αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ανέφερε ότι το κόμμα του στηρίζει τις κινητοποιήσεις τους.
Το «παρών» στη συγκέντρωση έδωσαν εκπρόσωποι κομμάτων της αντιπολίτευσης και ο νυν υπαρχηγός και επιτελάρχης του Λιμενικού Σώματος. Εντύπωση προκάλεσε η θέση του πρώην συνδικαλιστή της ΕΛΑΣ και νυν βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Κυριαζίδη, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ψηφίσει τα νέα μέτρα. Επίσης, ομάδα ενστόλων έστησε κρεμάλες έξω από το υπουργείο Οικονομικών.
Βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως η Ρένα Δούρου και ο Αλέξης Μητρόπουλος και όλοι οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων πήραν μέρος στην πορεία, όπως επίσης όλη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.
Στην εκδήλωση διαμαρτυρίας στην έδρα των ΜΑΤ στο Γουδί, στις επτά το πρωί, οι συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ απέκλεισαν την είσοδο απ΄ όπου επρόκειτο να αναχωρήσουν με λεωφορεία διμοιρίες των ΜΑΤ για την Θεσσαλονίκη, ζητώντας την καταβολή των δεδουλευμένων για τα νυχτερινά δέκα μηνών, τα οποία είχαν προϋπολογιστεί.
Αποχώρησαν λίγο πριν από τις έντεκα, ενώ εκπρόσωποι των αστυνομικών συναντήθηκαν και με τον Αρχηγό της
ΕΛ.ΑΣ., Νίκο Παπαγιαννόπουλο ο οποίος, όπως είπαν, τους διαβεβαίωσε ότι θα μεσολαβήσει ώστε να παρέμβει ο πρωθυπουργός για να συνεχιστεί η καταβολή των νυχτερινών τους και των οφειλομένων.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός
δεσμεύθηκε ότι θα γίνει κάθε προσπάθεια για να καταβληθούν τα δεδουλευμένα νυχτερινά του 2011, με πρώτο στόχο να δοθεί μέρος αυτών έως το τέλος του 2012.
Στη συγκέντρωση στο Καλλιμάρμαρο, στις πέντε το απόγευμα, παραβρέθηκαν περίπου τέσσερις χιλιάδες ένστολοι και μετά τις ομιλίες των εκπροσώπων τους, πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή.
Συναντήθηκαν, επίσης, και με τον τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Πάνο Καμμένο, ο οποίος τους υποσχέθηκε ότι θα ζητήσει τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας για τα «εξοντωτικά μέτρα σε βάρος των ένστολων όσο και για το σύνολο των αντιλαϊκών μέτρων του μνημονίου που καταστρέφουν τη χώρα».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου