18.1.13

Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί στενό συνεργάτη του Τσίπρα ως διακινητή της λίστας Λαγκάρντ

Ανάσα πήρε το ΠΑΣΟΚ μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την παραπομπή πολιτικών προσώπων- ανάμεσά τους οι κ.κ. Βενιζέλος και Παπανδρέου- σε προανακριτική επιτροπή.

Στελέχη του κόμματος δεν έκρυβαν την ικανοποίησή τους για την «απαλλαγή» του σημερινού προέδρου του κόμματος και του πρώην πρωθυπουργού σχολιάζοντας μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ότι «η πολιτική σκευωρία κατέρρευσε».

Έλεγαν δε ότι ειδικά ο κ. Βενιζέλος πήρε λιγότερες από τις αναμενόμενες αρνητικές ψήφους , καθώς οι όποιες διαρροές από την πλευρά της αντιπολίτευσης και των ανεξαρτήτων βουλευτών όπως φάνηκε ήταν κατά της παραπομπής του.

Στο περιβάλλον ωστόσο του κ. Παπανδρέου υπήρχε προβληματισμός καθώς η κάλπη έβγαλε περί τις 40 ψήφους (διαρροές) υπέρ της παραπομπής του που ενδεχομένως να προέρχονται και από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Δεν είναι τυχαίο ότι από νωρίς το πρωί επικρατούσε αγωνία μεταξύ των συνεργατών του Γιώργου Παπανδρέου οι οποίοι φοβόντουσαν ότι βουλευτές της ΝΔ θα πρότειναν την παραπομπή του.

Εξ αυτού του λόγου επίμονα η Παπανδρεϊκή πλευρά ζητούσε από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να περάσει γραμμή στους βουλευτές ώστε να ψηφίσουν μόνο σε μία κάλπη. Αυτό ήταν κάτι που επιθυμούσε και ο κ. Βενιζέλος ούτως ώστε πιθανές διαρροές υπέρ της παραπομπής Παπανδρέου να μην χρεώνονταν στο ΠΑΣΟΚ. Η γραμμή για ψήφο σε μία κάλπη δόθηκε αργά το βράδυ.

Την παραβίασε μόνο η Θεοδώρα Τζάκρη που ψήφισε και στις 4 κάλπες. Επίσης την γραμμή ΠΑΣΟΚ κράτησαν οι κ.κ. Σκανδαλίδης, Κουτσούκος και Κασσής που όπως φαίνεται θα επιστρέψουν λίαν συντόμως στην κοινοβουλευτική ομάδα.

Ο κ. Βενιζέλος θεωρεί ότι χθες επικράτησε στα σημεία καθώς το πρωί κέρδισε τις εντυπώσεις έναντι του ΣΥΡΙΖΑ προτείνοντας να στηθούν τέσσερις κάλπες, ενώ αργά το βράδυ «κάρφωσε» τον διευθυντή του πολιτικού Γραφείου του κ, Τσίπρα, Νίκο Παπά ως διακινητή της λίστας Λαγκάρντ, καταγγελία που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπήκε στον κόπο να διαψεύσει.

Ο κ. Βενιζέλος θα εστιάσει τις επόμενες ημέρες στην διεξαγωγή του συνεδρίου θεωρώντας ότι μετά τον σκόπελο Λαγκάρντ αποτελεί την ιδανική ευκαιρία για να συσπειρώσει το κόμμα του.NewPost

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου