" Το Καπηλειό " Ζωντανή μουσική με τραγούδια της παρέας κάθε Σάββατο βράδυ και μεσημέρι Κυριακής
" Το Καπηλειό " με ένα ξεχωριστό εσωτερικό διάκοσμο, σε μία αίθουσα αρκετών τετραγωνικών μέτρων, κατάλληλη για να φιλοξενήσει κάθε είδους εκδήλωση που επιθυμείτε.

19.1.13

ΚΑΛΑΜΑΤΑ-Τα συγκλονιστικά λόγια μιας μαθήτριας !

Τουλάχιστον 100 μαθητές δημοτικών σχολείων της Καλαμάτας πηγαίνουν στο σχολείο νηστικοί, καθώς οι γονείς τους δεν έχουν χρήματα ούτε για ψωμί. Aυτό αναφέρουν στοιχεία που παρουσίασε η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων στην Καλαμάτα.

Συγκλονιστική είναι η έκθεση μαθήτριας «Το μόνο που θέλω είναι μια δουλειά για τη μανούλα μου για να έχουμε ψωμί να φάμε και παπούτσια να φορέσουμε».
Οι εκπαιδευτικοί από την μεριά τους προσπαθούν να βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούν και έτσι είτε προσφέρουν ένα κουλούρι είτε παρέχουν φαγητό σε άπορες οικογένειες.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθερία» τραγική είναι η κατάσταση στο Δημοτικό Σχολείο Ασπροχώματος, όπου πάνω από το 50% των μαθητών δεν έχει ούτε κολατσιό, ούτε μεσημεριανό.
Από τον Σεπτέμβρη μέχρι τώρα έχουν λιποθυμήσει από ασιτία 5 μαθητές, σύμφωνα με τη διευθύντρια που αναζητεί τρόπους να εξασφαλιστεί φαγητό για τους μαθητές της.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου