23.4.13

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Απονεμήθηκαν τα Ε’ βραβεία ποίησης «Μαρία Πολυδούρη» !

Αφιερωμένα στην ποιήτρια Μελισσάνθη!!!
Ολοκληρώθηκε ο πανελλήνιος ποιητικός διαγωνισμός «Μαρία Πολυδούρη» που διοργανώθηκε από το Δήμο Καλαμάτας, την κοινωφελή επιχείρηση «ΦΑΡΙΣ» και τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Μεσσηνίας, για 5η φορά στην μνήμη της Καλαματιανής ποιήτριας Μαρίας Πολυδούρη, που φέτος ήταν αφιερωμένος στην ποιήτρια Μελισσάνθη, με ομιλήτρια την Πέρσα Αποστολή, διδάκτωρ Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα «Μελισσάνθη, η φωνή της υπαρξιακής ποίησης».
Τα φετινά βραβεία ποίησης «Μαρία Πολυδούρη» απονεμήθηκαν σε δύο νέους ποιητές - φιλολόγους, που εργάζονται στη δημόσια εκπαίδευση και είναι η Λάκαινα Χρύσα Βλάχου από την Θεσσαλονίκη και ο Θάνος Πάσχος από την Αθήνα.
Το βραβείο απονεμήθηκε στη Χρύσα Βλάχου, για την ποιητική της συλλογή «Τροπή» των εκδόσεων Θερμαϊκός, η οποία διακρίνεται για την πολύ καλή χρήση της γλώσσας, τον υπαρξιακό και φιλοσοφικό της προβληματισμό, καθώς και το πυκνό ποιητικό της ύφος.
Στον Θάνο Πάσχο, το βραβείο απονεμήθηκε για την ποιητική του συλλογή «Έρως Ονειρευόμενος»
των εκδόσεων Γαβριηλίδη, η οποία διακρίνεται για την ποιητική ευαισθησία της, το ιδιαίτερα λυρικό και ερωτικό κλίμα, καθώς και το λιτό, περιεκτικό ύφος της.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου