18.2.14

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ GPO - Βουτιά για Χρυσή Αυγή και Ν.Μιχαλολιάκο

Ως εγκληματική οργάνωση που επιλέγουν κάποιοι πολίτες για να διαμαρτυρηθούν για την κρίση σκιαγραφεί το εθνικιστικό κόμμα νέα δημοσκόπηση. Σημαντική η φθορά δημοφιλίας για το κόμμα και τον αρχηγό του
Βουτιά για Χρυσή Αυγή και Ν.Μιχαλολιάκο
Δημοσκόπηση για τα χαρακτηριστικά της Χρυσής Αυγής, των πολιτών που την υποστηρίζουν, την εικόνα που έχει η κοινή γνώμη για το εθνικιστικό κόμμα και την πορεία δημοφιλίας του ηγέτη της παρουσίασε η GPO για το Mega.
Το εθνικιστικό κόμμα έχει υποχωρήσει σημαντικά στην πρόθεση ψήφου, καθώς τον Φεβρουάριο βρέθηκε στο 7,2%, όταν ένα χρόνο πριν ήταν στο 10% και το Νοέμβριο του 2012 στο 10,3%.
Αντίστοιχη φθορά παρουσιάζει και η εικόνα του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Ν.Μιχαλολιάκος. 
Ο προφυλακισμένος γενικός γραμματέας της οργάνωσης συγκεντρώνει θετικές γνώμες από το 9,4% των ερωτηθέντων έναντι 18,1% τον περασμένο Φεβρουάριο.
Τα δύο τρίτα των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής είναι άνδρες (67% έναντι 33% των γυναικών) χαμηλού εισοδήματος (63% έναντι 33% μεσαίου και μόλις 4% υψηλού).
Η φθορά στα ποσοστά δημοφιλίας της ΧΑ οφείλεται κατά πολύ στην κυρίαρχη πεποίθηση (62,4%) ότι πρόκειται για εγκληματική οργάνωση, αν και ένα 32,8% λέει «όχι» ή «μάλλον όχι».
Πάνω από τρεις στους τέσσερις (77,3%) θεωρούν ότι το γεγονός ότι διατηρεί υψηλά ποσοστά παρά το ότι θεωρείται εγκληματική οργάνωση οφείλεται στο ότι εκμεταλλεύεται τη δυσαρέσκεια των πολιτών από την συνεχιζόμενη οικονομική κρίση.

πηγή

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου