15.9.16

Καταγγέλλουν επίθεση σε δημοσιογράφους

Στην διάρκεια συγκέντρωσης στη Χίο

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΠΗΝ, σε ανακοίνωσή του,  καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο - όπως αναφέρει-  την απρόκλητη επίθεση σε βάρος δημοσιογράφων από ομάδα ατόμων που συμμετείχαν σε συγκέντρωση για το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα, στη Χίο.

Στην ανακοίνωση της Ένωσης αναφέρεται:

"Σύμφωνα με όσα κατέγραψαν οι συνάδελφοι –προφανώς αυτός ήταν και ο λόγος της επίθεσης- άτομα του ακροδεξιού χώρου προσπάθησαν να εκτρέψουν τον ειρηνικό χαρακτήρα της συγκέντρωσης, δημιουργώντας κλίμα σε βάρος των μεταναστών, των αστυνομικών και των εργαζομένων στα ΜΜΕ.
Ως αποκορύφωμα της τακτικής αυτής, μήνυσαν τον δημοσιογράφο Γιάννη Στεβή, ο οποίος είχε μεταβεί στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής για να υποβάλει μήνυση σε βάρος ατόμου που τον προπηλάκισε.
Γεγονός είναι ότι για μία ακόμα φορά, άτομα που προκαλούν βίαια επεισόδια και λειτουργούν ως παρακρατικά στοιχεία, επιχειρώντας να δημιουργήσουν τετελεσμένα σε ευαίσθητες κοινωνίες, προσπαθούν να φιμώσουν τα ΜΜΕ, εκφοβίζοντας δημοσιογράφους και τεχνικούς.
Διαμηνύουμε σε κάθε κατεύθυνση ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα καθώς πεισμώνουν τους λειτουργούς του Τύπου και δυναμώνουν την αλληλεγγύη στον κλάδο.
Οφείλουμε ωστόσο να παρατηρήσουμε ότι οι αρχές θα πρέπει να αντιμετωπίσουν πολύ πιο αποτελεσματικά το αυγό του φιδιού που επωάζεται από το φόβο ή την αδιαφορία, αυτών που έχουν την ευθύνη να διατηρήσουν την τάξη και την ευνομία στον τόπο".

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου