24.6.18

Πωλούν λόγω κρίσης τα εξοχικά τους οι Έλληνες – Στο «σφυρί» 50.000 κατοικίες

Πωλητήριο στα εξοχικά τους (απλές κατοικίες αλλά και βίλες) έχουν αναρτήσει τα τελευταία χρόνια λόγω της κρίσης, τουλάχιστον 50.000 ιδιοκτήτες ακινήτων, σε τιμές πώλησης που μπορεί να ικανοποιούν ολα τα βαλάντια, καθώς οι τιμές τους υπέστησαν καθίζηση και βρίσκονται αρκετά κάτω από τις αντίστοιχες τιμές πώλησης των εξοχικών κατοικιών σε Ιταλία και Ισπανία.

Η πτώση των τιμών και σε εξοχικές κατοικίες προκάλεσε από την άλλη το έκδηλο ενδιαφέρον αρκετών ξένων που επιθυμούν να αποκτήσουν εξοχικό για τις καλοκαιρινές τους διακοπές και ταυτόχρονα τη «χρυσή βίζα» που παρέχει το δικαίωμα μόνιμης διαμονής στην πατρίδα μας.

Εκτός των 50.000 εξοχικών κατοικιών που διατίθενται για πώληση,δρομολογούνται τελευταία, λόγω του αυξημένου τουριστικού ρεύματος στη χώρας μας, προγράμματα κατασκευής νέων ξενοδοχειακών συγκροτημάτωναλλά και συγκροτημάτων πολυτελών εξοχικών κατοικιών.Σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρωσε το E-Real Estates, η εικόνα των πωλήσεων εξοχικών κατοικιών σε τουριστικούς προορισμούς έχει ως εξής:

Μύκονος
 Οι εξοχικές κατοικίες παρουσιάζουν πτώση τα τελευταία χρόνια 30% στις τιμές πώλησης ,ενώ ιδιαίτερα αυξανόμενη είναι η προσέλκυση επενδυτών-αγοραστών από Μέση Ανατολή, Γερμανία, Σκανδιναβικές χώρες κλπ. Ο μέσος προυπολογισμός για την αγορά μιας βίλας στο νησί των ανέμων είοναι από 800.000-1,5 εκατομμύρια ευρώ.

Σαντορίνη
Οι περισσότερες επενδύσεις στο νησί σε εξοχικά και τουριστικές μονάδες προέρχονται από Κινέζους και ακολουθούν αγοραστές ακινήτων από Αυστρία, Ελβετία, Γερμανία κλπ με τιμές αγοράς μέχρι 1,2 εκατομμύρια ευρώ.

Μετέωρα – Πήλιο – Πλαταμώνας
Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον αγοραστών εξοχικών προέρχεται από βαλκάνιους κατοίκους,Γερμανούς και Ιταλούς.Οσον αφορά τις τιμές π.χ στον Πλαταμώνα κυμαίνονται από 900-1950 ευρώ/τ.μ

Πελοπόννησος
Περιοχές όπως η Μάνη, η Μονεμβασιά, η Μεσσηνία, η Μεθώνη, ηΚορώνη, η Αργολίδα, η Ερμιόνη και το Πόρτο Χέλι έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον πολλών ξένων για την απόκτηση μιας εξοχικής κατοικίας για προσωρινή η μόνιμη διαμονή εάν πρόκειται για συνταξιούχους, με το ενδιαφέρον των τελευταίων να εστιάζεται σε οικισμούς όπως Καρδαμύλη, Στούπα, Γερολιμένας, Οίτυλο κλπ. Η Μάνη αποτελεί την κατεξοχήν επιλογή των Γερμανών και ακολουθούν Γάλλοι και Βέλγοι που αγοράζουν πετρόκτιστα ακίνητα σε παραδοσιακούς οικισμούς.

Ήπειρος
Η Θεσπρωτία, η Πάργα και τα Σύβοτα βρίσκονται στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος κυρίως από Ιταλούς μιας και γειτνιάζουν με τη χώρα τους. Τα περισσότερα εξοχικά που αγοράζονται βρίσκονται σε οικισμούς, όπως στην Πέρδικα, την Παραμυθιά και την παραθαλάσσια Πλαταριά.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου