25.9.09

Οδηγοί τουριστικών λεωφορείων – Εργασία 12 συνεχόμενων ημερών !!!


Οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων στην ΕΕ θα μπορούν εφεξής να εργάζονται για 12 συνεχόμενες ημέρες, ανακοίνωσαν σήμερα οι κυβερνήσεις των χωρών μελών της ΕΕ, μετά την επικύρωση νομοθεσίας που είχε υιοθετήσει τον Απρίλιο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Με τη νομοθεσία αυτή, η οποία θα τεθεί σε ισχύ τον Ιανουάριο του 2010, οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων θα μπορούν πλέον να εργάζονται για 12 συνεχόμενες ημέρες, έναντι 6 που ίσχυε προηγουμένως.
"Αυτό σημαίνει ότι τα ταξιδιωτικά γραφεία θα μπορούν να διοργανώνουν δρομολόγια δύο εβδομάδων χωρίς να οφείλουν, σε πολλές περιπτώσεις, να προβλέπουν και για δεύτερο οδηγό", σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΕ....

Οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων θα μπορούν "να συγκεντρώσουν τα υποχρεωτικά ρεπό που έχουν την εβδομάδα" και να μην τα παίρνουν "έως το τέλος των 12 συνεχόμενων ημερών εργασίας". Οι οδηγοί θα μπορούν επομένως να παίρνουν τα εβδομαδιαία ρεπό τους στις αρχές ή στο τέλος της 12ήμερης αυτής περιόδου εργασίας.
Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις υιοθέτησαν επίσης μέτρο απελευθέρωσης των χερσαίων ενδομεταφορών, οι οποίες επιτρέπουν στον μεταφορέα μιας χώρας της ΕΕ να πραγματοποιεί μεταφορές στο εσωτερικό μιας άλλης χώρας.
Εφεξής θα επιτρέπεται σε περίοδο 7 ημερών η πραγματοποιήση τριών συνεχόμενων χερσαίων ενδομεταφορών σε ένα διεθνές ταξίδι, με όριο τη μία ενδομεταφορά ανά χώρα.
Ωστόσο, όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, "προκειμένου να αποφευχθεί μια ενδεχόμενη σοβαρή διατάραξη μιας εθνικής αγοράς", τα κράτη μέλη της ΕΕ θα μπορούν "να εισάγουν μέτρα προστασίας στην περίπτωση σοβαρής διατάραξης της αγοράς μεταφορών".

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου