25.9.09

Προγράμματα stage –Χιλιάδες προεκλογικές προσλήψεις !!!


Σάλος για τα προγράμματα stage και τις καταγγελίες για χιλιάδες προεκλογικές προσλήψεις. Σε έγγραφο του ΟΑΕΔ ο πρώην διοικητής του οργανισμού Γιώργος Βερναρδάκης παραδέχεται ότι τα προγράμματα δεν είναι χρηματοδοτούμενα από την ευρωπαική ένωση αλλά λειτουργούν με πόρους του οργανισμού.
Παπακωνσταντίνου για stage
Για όργιο προσλήψεων μέσω stage την ύστατη ώρα κατηγόρησε τη ΝΔ ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου . Απέρριψε την επιχειρηματολογία του πρωθυπουργού οτι πρόκειται για κοινοτικά χρήματα , σημειώνοντας οτι τα συγκεκριμένα κονδύλια αφορούν σε εθνικούς πόρους κατά 90% και δεσμεύθηκε για τον τερματισμό της ομηρείας των νέων ανθρώπων....

Ο κ. Παπακωνσταντίνου γνωστοποίησε οτι τα εν εξελίξει προγράμματα stage θα ολοκληρωθούν , θα καταργηθούν τα stage στο δημόσιου ενώ οι οι πάγιες και διαρκείς ανάγκες του δημοσίου θα καλυφθούν πλήρως.
ΓΣΕΕ
Βολές κατά του πολιτευτή της ΝΔ και τέως διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Βερναδάκη εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ σχετικά με τα προγράμματα stage.
Συγκεκριμένα, ο κ. Γιάννης Παναγόπουλος τον κατηγορεί για διαστρέβλωση του περιεχομένου σχετικών καταγγελιών του, «εκθέτοντας περαιτέρω τον αρχηγό της Ν.Δ., ο οποίος ισχυρίστηκε ότι τα προγράμματα stage είναι χρηματοδοτούμενα από την Ε.Ενωση».
Αναφέρεται ακόμη σε επιστολή του ΟΑΕΔ προς το Υπουργείο Εσωτερικών «που με απόλυτη καθαρότητα δηλώνεται ότι τα προγράμματα αυτά δεν είναι χρηματοδοτούμενα ή συγχρηματοδοτούμενα από την Ε.Ενωση αλλά μόνο από πόρους του ΟΑΕΔ».
Καταλήγοντας, κατηγορεί τον κ. Βερναδάκη για «καταρράκωση κάθε έννοιας διαφάνειας, αξιοκρατίας και σοβαρής λειτουργίας ενός δημόσιου οργανισμού, ο οποίος λειτουργεί με τις εισφορές των εργαζομένων και των επιχειρήσεων».
Tί έχει συμβεί;
Aναλυτικότερα, "αγώνα δρόμου" για να βολέψει... γαλάζια παιδιά και να εξασφαλίσει έστω και την τελευταία στιγμή ψήφους κάνει η κυβέρνηση με τη «βοήθεια» του ΟΑΕΔ. Στο παρά πέντε των εκλογών το κυβερνών κόμμα ανοίγει τις πόρτες του Δημοσίου σε τουλάχιστον 10.000 ανέργους, χρησιμοποιώντας για αυτόν τον σκοπό τα επιδοτούμενα προγράμματα stage.
Τα συγκεκριμένα προγράμματα υλοποιούνται από τον ΟΑΕΔ, ο διοικητής του οποίου, Γιώργος Βερναδάκης, παραιτήθηκε πριν από λίγες ημέρες προκειμένου να κατέβει με τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Οι συνδικαλιστές κάνουν λόγο για έναν ολόκληρο μηχανισμό που είχε στηθεί στον Οργανισμό με στόχο το βόλεμα... ημετέρων και μιλούν για "όργιο".
Το πλέον προκλητικό είναι πως τα συγκεκριμένα προγράμματα δεν παρέχουν ασφαλιστική κάλυψη στους ανέργους, παρότι η κυβέρνηση μοιράζει εκ νέου υποσχέσεις για περιορισμό της εισφοροδιαφυγής. Μάλιστα, το υπουργείο Απασχόλησης... πρωτοτυπεί και στέλνει ανασφάλιστους νέους να εργαστούν μέσω των προγραμμάτων stage ακόμη και στα ασφαλιστικά ταμεία (π.χ. στο ΙΚΑ και στον ΟΑΕΕ)!
Την ίδια ώρα, όπως καταγγέλλει η κ. Λούκα Κατσέλη, πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα οικονομίας, η Επιτροπή Κρίσεων του υπουργείου Οικονομίας με πρόεδρο τον πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου, κ. Κόκκινο, συνεχίζει ακόμα και σήμερα να συνεδριάζει και να προτείνει υπηρεσιακές μεταβολές, όπως τοποθετήσεις στελεχών και προϊσταμένων των Διαχειριστικών Αρχών του ΕΣΠΑ.
«Και αυτό παρά τη ρητή απαγόρευση που σαφώς ορίζει σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών λόγω της προεκλογικής περιόδου», καταλήγει η κ. Κατσέλη.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου