26.9.09

Αν χρωστάτε στην εφορία δεν παίρνετε λεφτά για απόσυρση αυτοκινήτου !!


Πριν αποσύρετε το αυτοκίνητό σας σκεφτείτε αν έχετε πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας όχι μόνο του τρέχοντος έτους αλλά και των προηγουμένων ετών, γιατί σε διαφορετική περίπτωση, όταν θα πάτε στην εφορία για να εισπράξετε το ποσό της απόσυρσης, θα βρεθείτε προ εκπλήξεως. Η εφορία θα εξετάσει όλα τα ληξιπρόθεσμα χρέη και μόνο αν δεν υπάρχει οφειλή θα εισπράξετε το «πριμ».
Στη σχετική υπουργική απόφαση αναφέρεται ότι ο αρμόδιος υπάλληλος του τμήματος Εσόδων της εφορίας θα ελέγχει εάν ο δικαιούχος έχει ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να οφείλετε φόρο εισοδήματος, τέλη κυκλοφορίας ή κάποια άλλη βεβαιωμένη οφειλή,

γιατί η εφορία στην περίπτωση αυτή θα εισπράξει το χρέος κι αν περισσέψει κάτι μετά το συμψηφισμό, σας το δίνει. Αρκετά αυτοκίνητα-σαπάκια που είναι ακινητοποιημένα ένα και δύο χρόνια οφείλουν τέλη κυκλοφορίας. Αν ένα αυτοκίνητο οφείλει τα τέλη των δύο τελευταίων ετών, ο ιδιοκτήτης του θα πληρώσει εις τετραπλούν το οφειλόμενο ποσό, αφού υπάρχει και το πρόστιμο που είναι ίσο με την αξία της οφειλής. Σε περίπτωση που το συνολικό ποσό των οφειλών είναι μεγαλύτερο από το ποσό του οικονομικού κινήτρου της απόσυρσης, τότε ο δικαιούχος δεν θα εισπράττει τίποτε από το ταμείο της εφορίας, αλλά το συνολικό ποσό των οφειλών του θα μειώνεται κατά το ποσό του οικονομικού κινήτρου.
Η εφορία αισιοδοξεί ότι το επόμενο διάστημα πολλοί θα εμφανιστούν στις εφορίες «γοητευμένοι» από το κίνητρο της απόσυρσης και έτσι θα εισπραχθούν βεβαιωμένα χρέη. Ετσι, πριν αποσύρετε το ΙΧ σας σκεφτείτε.
Espresso

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου