23.9.09

Απόσυρση αυτοκινήτων - Άγνωστο το πότε θα αρχίσει !!!


Στα χαρτιά παραμένει προς το παρόν η απόσυρση των αυτοκινήτων, καθώς η αγορά εξακολουθεί να βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής.
Αν και η απόφαση υπογράφηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και δημοσιεύτηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, ωστόσο προς το παρόν καταναλωτές και εταιρείες περιμένουν τις επόμενες ημέρες και φυσικά μετά τις εκλογές για να δουν τι πρόκειται να συμβεί.
Το ΠΑΣΟΚ συμφωνεί κατ’ αρχήν με το μέτρο, αλλά διαφωνεί με τα «πράσινα τέλη» και άλλες ρυθμίσεις που έχουν ανακοινωθεί.

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ δηλώνουν ότι θα επανεξετάσουν το μέτρο της απόσυρσης, θα παγώσουν τα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας και θα επανεκτιμηθεί η άρση απαγόρευσης της πετρελαιοκίνησης σε Αττική και Θεσσαλονίκη.
Ωστόσο, ακόμα και μετά την υπογραφή της πράξης νομοθετικού περιεχομένου, θα απαιτηθεί αρκετός χρόνος μέχρι να αρχίσει η απόσυρση των Ι.Χ., δεδομένου ότι για καθεμία από τις ρυθμίσεις απαιτείται η έκδοση κοινών υπουργικών αποφάσεων που θα καθορίζουν τις διαδικασίες εφαρμογής των μέτρων, ενώ είναι βέβαιο ότι θα χρειαστούν και ερμηνευτικές εγκύκλιοι.
Το κυριότερο όμως είναι ότι, βάσει του Συντάγματος, τα μέτρα που θα προβλέπει η πράξη νομοθετικού περιεχομένου θα πρέπει να επικυρωθούν από τη Βουλή, και μάλιστα μέσα σε σαράντα ημέρες, κάτι που δεν είναι βέβαιο ότι θα πράξει η νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία η οποία θα προκύψει από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.
Εν τω μεταξύ, κυβερνητικά στελέχη από το μεσημέρι της Παρασκευής προσπαθούν με κάθε τρόπο να ολοκληρώσουν τις κοινές υπουργικές αποφάσεις, ώστε να είναι έτοιμες το συντομότερο δυνατόν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το απόγευμα της Παρασκευής στελέχη των υπουργείων καλούσαν επειγόντως εισαγωγείς, εμπόρους, αλλά και στελέχη από την Εναλλακτική Διαχείριση Οχημάτων Ελλάδος (ΕΔΟΕ) για να τους αποστείλουν άμεσα τα έγγραφα ώστε να συμπεριλάβουν στις κοινές υπουργικές αποφάσεις.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου