19.10.09

Συνέντευξη Αντώνη Σαμαρά στον "ΑΝΤ1"


Την ανάγκη οργανωτικής επανίδρυσης της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε ο πρώην υπουργός και υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Αντένα» απόψε, ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στα λάθη που, κατά την άποψή του έκανε η ΝΔ, ενώ είπε ότι μπορεί να συγκατοικήσει με την Ντόρα Μπακογιάννη στη ΝΔ για χάρη της ενότητας, ανεξάρτητα από το ποιος θα κερδίσει. Αναφέρθηκε επίσης στην περίοδο του 1993 και στην στάση του στο Σκοπιανό.
Ο κ. Σαμαράς, ανέφερε ότι τον περασμένο Δεκέμβριο υπήρξε πρόβλημα και τα όσα συνέβησαν έπληξαν τη ΝΔ, ενώ κατά την εκτίμησή του θα μπορούσαν να γίνουν διαφορετικά τα πράγματα...

Στη Γαλλία, είπε ο κ. Σαμαράς, κέρδισε τότε ο Σαρκοζί από αριστερά και δεξιά με την στάση του ως υπουργός Εσωτερικών απέναντι στις ταραχές στο Παρίσι. Είπε ότι έγιναν λάθη και στην οικονομία και χαρακτήρισε λάθος το γεγονός ότι η κυβέρνηση έλαβε μέτρα υπέρ συγκεκριμένων κλάδων της αγοράς αλλά δεν ήλεγξε που πήγαν και πως αξιοποιήθηκαν τα δισεκατομμύρια που δόθηκαν.
Έπρεπε να παρακολουθήσει η Τράπεζα της Ελλάδος την αξιοποίηση των χρημάτων, είπε ο κ. Σαμαράς. Είπε ακόμη πως όταν στην Ευρώπη ανέβαιναν τα επιτόκια ανέβαινε και το κυμαινόμενο αλλά στην Ελλάδα δεν συνέβαινε αυτό, κάτι που έδωσε την εντύπωση ύπαρξης καρτέλ. Χαρακτήρισε λάθος τα μέτρα για τα αυτοκίνητα, λέγοντας ότι δεν υπήρξε κανένα κέρδος για την οικονομία.
«Λαθέψαμε, δώσαμε υπερβολική διάσταση στον οριακό ψηφοφόρο την ώρα που άδειαζε η δεξαμενή με τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους» είπε ο κ. Σαμαράς, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση δεν άλλαξε το πανεπιστημιακό άσυλο διότι «φοβηθήκαμε με τα γνωστά σύνδρομα της μεταπολιτευτικής περιόδου». Είπε πως όλοι συμφωνούσαν για ριζική αλλαγή και μόνο ο κ. Τσίπρας αντιδρούσε ενώ εκτίμησε πως η κυβέρνηση έδειξε «ότι βάλαμε τον παραταξιακό πυρήνα στην άκρη». Ανέφερε ακόμη ότι χωρίς η ΝΔ να απαντήσει στο μήνυμα των ευρωεκλογών «προχωρήσαμε σε εκλογές, που για μένα ήταν άκαιρες. Διαφώνησα. Υπάρχει ευθύνη σε όσους παρέσυραν τον Κώστα Καραμανλή να κάνει αυτή τη κίνηση. Στην πολιτική δεν χαρίζεις ούτε μια μέρα, πόσο μάλλον έξη μήνες. Είπα τη γνώμη μου τότε και διαφώνησα με τις εκλογές» πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς.
Τόνισε ότι θέλει να ενώσει την παράταξη και να αποφευχθεί ο διαχωρισμός «που επιδιώκουν οι εχθροί μας, σε παλαιοδεξιούς και νεοφιλελεύθερους».
Επισήμανε ότι ο κοινωνικός φιλελευθερισμός βρίσκεται στον ιδεολογικό πυρήνα της ΝΔ και τόνισε ότι το κόμμα χρειάζεται οργανωτική επανίδρυση και επικαιροποίηση του ιδεολογικού του οπλοστασίου.
«Είχα πολλά να πω για την περίοδο 1993, αλλά δεν είναι η ώρα» είπε και πρόσθεσε αναφερόμενος στο Σκοπιανό ότι πριν από 17 χρόνια έκανε μια αξιακή επιλογή, ανέτρεψε μια συνθηκολόγηση που θα προκαλούσε προβλήματα στη σταθερότητα της περιοχής μας. Δήλωσε δικαιωμένος γιατί όπως είπε ακολούθησαν 4 πρωθυπουργοί και κανείς δεν άλλαξε τίποτα. «Πλήρωσα την θέση μου εκείνη, μένοντας για 8 χρόνια εκτός πολιτικής, κοιτάζοντας τους τοίχους του σπιτιού μου. Επέστρεψα, δεν δημιούργησα πρόβλημα σε κανέναν. Δεν είναι αντίπαλος το χθες» είπε και πρόσθεσε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την κ. Μπακογιάννη στην συγκατοίκηση στη ΝΔ, διότι προέχει η ενότητα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου