22.10.09

Τα STAGE είναι Φυλακή - Είναι ΝΤΡΟΠΗ !!!!


Η απόφαση να μην ανανεωθεί καμία σύμβαση stage εργαζομένων στο Δημόσιο που ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, σε συνδυασμό με την ανακοίνωση του υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γ. Ραγκούση ότι το πρόγραμμα θα καταργηθεί και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως και αυτά των συμβάσεων έργου και του προγράμματος των 20.000 ανέργων που είχαν επεξεργαστεί ο ΟΑΕΔ και η ΚΕΔΚΕ, βρίσκει αντιδράσεις, πρώτον των λεγόμενων εργατοπατέρων του ΚΚΕ, που απο την πρώτη ημέρα της νέας κυβέρνησης, πρίν κάν πάρει ψήφο εμπιστοσύνης, πρίν τις προγραμματικες δηλώσεις βγήκαν στους δρόμους με τα κοντάρια και "τα παλούκια του ΠΑΜΕ" και ζητούσαν εδώ και τώρα λύσεις και δεύτερον αυτών που εργάζονται αλλά και αυτών πυο τους διόρισαν (όρα ΝΔ).
Συμφωνούμε ότι υπάρχει το πρόβλημα της ανεργίας, ότι υπάρχει δικαίωμα εργασίας, όχι "δουλείας"....

Παράνομοι οι απανωτοί διορισμοί, είτε προεκλογικοί είτε με συνεχείς ανανενώσεις των stage στο δημόσιο που δέν τα καλύπτει η Ευρωπαική Ενωση, αλλά το ίδιο το κράτος.Αλλη ήταν η φιλοσοφία των προγραμμάτων αυτών για τις ιδιοτικές επιχειρήσεις.. χιλιάδες παλιοί "εκπαιδευόμενοι" και εργοδότες το ξέρουν αυτό το πρόγραμμα.
Μα γέμισαν με τα ψέμματα προεκλογικά οι της απελθούσης κυβέρνησης, ότι δήθεν καλύπτονται απο την Ευρωπαική Ενωση..Βγήκε μάλιστα ο απαράδεκτος Βερναρδάκης να μιλήσει για τα κατορθώματά του και εξαγόρασε κομματική θεσούλα..
Μή μου πείτε δέν είνια έτσι.. Εδώ στην Πιερία, προεκλογικά σε Δήμους εμφανίστηκαν άτομα, και είπαν ερχόμαστε εδώ ώς εγαζόμενοι, χωρίς κανείς να γνωρίζει...Εδώ στην Πιερία υπήρχε "βουλευτής" που είχε τη μεγάλη μερίδα του λέοντος στο βόλεμα στα stage και οι άλλοι ήταν στην γκρίνια που δέν μπορούσαν να βολέψουν πολλούς.. τα ξέρουμε όλοι..
Εν πάσει περιπτώσει, γιατί να εγκλωβίσουμε παιδιά με ανώτερες σπουδές να γίνονται "υποτακτικοί" μονίμων (παλαιών) υπαλλήλων Δήμων με ασύγκριτα πολύ λιγότερα προσόντα, να τους στέλνουν για φωτοτυπίες, για τσιγάρα κλπ.Αυτό ε΄νια το όνειρο ένος νέου με μεταπτυχιακά με ξένες γλώσσες; να μπεί σε ένα Δήμο "φυλακισμένος";Ετσι θέλουμε να εγκλωβίσουμε τις δημιουργικές μονάδες της νέας γεννιάς;Μα τί είδους λογικές είναι αυτές;
Περίσιιο θράσσος, πάντως απο την αξιωματική αντιπολίτευση να διαμαρτύρεται για τα κατορθώματά της.. αλλά εν πάσει περιπτώσει αυτή είνια η λογική της "δεξιάς".Εσείς κύριοι του ΚΚΕ, έτσι θέλετε να εργάζονται νέοι με προσόντα,αυτή τη μεταχείρηση ονειρέυεστε για τους νόευς με τεράστια προσόντα;Αυτή τη νέα Ελλάδα θέλετε;
ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ - ΠΑΛΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΣΑ ΣΤΑ STAGES ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ..
kraxtis-gr.blogspot.com

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου