22.10.09

Εικόνα Αγίας Κυριακής – Δεν ήταν θαύμα απλά …βεβήλωση !!!


Βεβήλωση διαπίστωσαν οι επιστήμονες στη φορητή εικόνα της Αγίας Κυριακής, στην Ασίνη Αργολίδας, την οποία φήμες έφεραν να δακρύζει. Η εικόνα βρισκόταν στο καθολικό της διαλελυμένης Ιεράς Μονής Μεταμόρφωσης του Σωτήρα στο Τσέλο του Δήμου Ασίνης, και σύμφωνα με δηλώσεις του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αργολίδας κ. Ιακώβου ''η εικόνα εξετάστηκε πριν από λίγο από ειδικούς επιστήμονες που καλέσαμε και πρόκειται για βεβήλωσή της, από κάποιους οι οποίοι προσπάθησαν να της βάλουν φωτιά στην περιοχή που εικονίζονται τα μάτια της Αγίας με αποτέλεσμα να ''φουσκώσει'' το χρώμα και να κυλήσει''.

Με εντολή του Σεβ. Μητροπολίτη Αργολίδας η εικόνα μεταφέρθηκε σε ιερό ναό της πόλης του Ναυπλίου προκειμένου να φυλαχθεί και να εξεταστεί από ειδικούς επιστήμονες.
Όπως σημείωσε ο κ. Ιάκωβος σε διάφορα εκκλησάκια, στο πρόσφατο παρελθόν, έχουν δημιουργηθεί ζητήματα βεβήλωσής τους από κάποιους οι οποίοι έχουν προσπαθήσει ανεπιτυχώς ακόμα και να τα κάψουν, όπως για παράδειγμα στον Άγιο Ιωάννη το Θεολόγο στην περιοχή της Μιδέας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου