8.12.09

Ο Νίκος Ευαγγελάτος …αποχαιρέτησε τον ΑΝΤ1


Μετά από τριάμισι χρόνια, παρουσιαστής και σταθμός αποφασίζουν από κοινού τη διακοπή της συνεργασίας τους. Με ανακοίνωση μάλιστα, λίγο πριν την έναρξη του χθεσινού κεντρικού δελτίου ειδήσεων, ο ΑΝΤ1 «ευχαριστεί θερμά τον παρουσιαστή για την προσφορά του και του εύχεται κάθε επιτυχία στη μελλοντική του πορεία».
Ηταν κοινό μυστικό ότι το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1 χθες θα παρουσίαζε ο Γιάννης Παπαδόπουλος. Αυτό βέβαια θα σηματοδοτούσε και το «διαζύγιο» του Νίκου Ευαγγελάτου από το κανάλι. Ενα όμως είναι σίγουρο: ότι ο δημοσιογράφος ήταν κανονικά χθες, μέχρι αργά, στο γραφείο του και διαπραγματευόταν το ύψος της αποζημίωσής του. «Περιμένω να με ενημερώσουν επίσημα για το τι μέλλει γενέσθαι», δήλωνε χαρακτηριστικά στην «Espresso» -αργά το απόγευμα- ο δημοφιλής άνκορμαν.
Τις τελευταίες ημέρες ο παρουσιαστής βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με υψηλόβαθμα στελέχη του σταθμού για κοινή συναινέσει διακοπή της συνεργασίας. Παρ’ ότι έως τώρα διαφαινόταν ότι το διαζύγιο θα ήταν ιδιαίτερα φιλικό, τελευταία στιγμή η κατάσταση έγινε εκρηκτική - για κάποιους, μάλιστα, χωρίς λόγο...

Ο Νίκος Ευαγγελάτος δεν ήταν διατεθειμένος να διακόψει έτσι εύκολα τη συνεργασία του με το κανάλι και να σπάσει το νέο συμβόλαιο που υπέγραψε στις αρχές της τηλεοπτικής σεζόν (1+1 χρόνο). Παρόμοιο συμβόλαιο έχει υπογράψει και η Τατιάνα Στεφανίδου.
Το πρόβλημα, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ήταν καθαρά οικονομικό και προσπαθούσαν να βρουν μια από κοινού αποδεκτή λύση που θα εξυπηρετούσε και τις δύο πλευρές.
Η παραφιλολογία για την απομάκρυνση του δημοσιογράφου ξεκίνησε από σχετικό δημοσίευμα σε κυριακάτικη εφημερίδα, που ούτε λίγο ούτε πολύ προσδιόριζε χρονικά τη διακοπή της συνεργασίας. Κάτι που ενόχλησε ιδιαίτερα τον άνκορμαν του ΑΝΤ1, αφού φαινόταν ολοκάθαρα ότι η πληροφορία είχε δοθεί από στελέχη του σταθμού.
Τότε ο AΝΤ1 προσπάθησε να καλύψει τον παρουσιαστή του και διέδωσε ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος για απομάκρυνσή του.
Φαίνεται όμως ότι οι αποφάσεις ήταν δρομολογημένες και ραγδαίες. Αντικαταστάτης του δημοσιογράφου θα είναι ο Γιάννης Παπαδόπουλος, που από χθες παρουσιάζει το δελτίο. Το κεντρικό δελτίο του Σαββατοκύριακου αναμένεται να παρουσιάζουν εκ περιτροπής η Εύη Φραγκάκη και η Φαίη Μαυραγάνη.
Να επισημάνουμε ότι ήταν η πρώτη χρονιά που το συμβόλαιο του παρουσιαστή δεν ανανεώθηκε πριν από τη λήξη του. Υπογράφτηκε ύστερα από πολλή σκέψη και σκληρές διαπραγματεύσεις (αισθητή μείωση αποδοχών) με τον δημοσιογράφο. Χαρακτηριστικό, επίσης, είναι ότι δεν ανανεώθηκε η σύμβαση της εβδομαδιαίας εκπομπής του «Αποδείξεις», που αποτελούσε παραγωγή του ίδιου του δημοσιογράφου.
«Το γυαλί είχε ραγίσει από τότε» υποστηρίζουν οι καλά γνωρίζοντες στο κανάλι του Αμαρουσίου.
Ο Ν. Ευαγγελάτος ανάρτησε στην προσωπική του σελίδα ανακοίνωση για τη λύση της συνεργασίας του με τον ΑΝΤ1 με την οποία δείχνει ότι η αποχώρησή του ήταν βελούδινη.
Αναλυτικά η ανακοίνωσή του αναφέρει:
«Εργάστηκα στον ΑΝΤ1 3,5 χρόνια με τη διπλή ιδιότητα του παρουσιαστή του κεντρικού δελτίου ειδήσεων και του υπεύθυνου για την πολιτική εκπομπή του σταθμού.
Ήταν μια συνεργασία από την οποία πήρα και έδωσα πολλά.
Από την αρχή της φετινής χρονιάς, θεώρησα ότι οι αναγκαίες λόγω της κρίσης περικοπές που οδήγησαν μεταξύ άλλων και στη διακοπή της πολιτικής εκπομπής παρά την επιτυχία της, δημιούργησαν ένα δυσμενέστερο περιβάλλον για την πορεία του δελτίου ειδήσεων.
Οι προτάσεις μου για να αντιστραφεί αυτή οι πραγματικότητα είναι γνωστές και καταγεγραμμένες στην διοίκηση του σταθμού και η επιθυμία για την αλλαγή αυτής της κατάστασης κοινή. Επειδή κάτι τέτοιο μέχρι σήμερα δεν κατέστη δυνατό, αποφασίσαμε τη λύση της συνεργασίας μας.
Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όλους τους συναδέλφους μου δημοσιογράφους και τεχνικούς του ΑΝΤ1 για την άψογη συνεργασία. Ευχαριστώ επίσης την οικογένεια Κυριακού για το σεβασμό και την ευθύτητα της επαγγελματικής μας σχέσης.
Εύχομαι στον ΑΝΤ1 ό,τι καλύτερο».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου