11.12.09

Επιδοτήσεις μετά τις 20 Δεκέμβρη…


Χρήματα στους λογαριασμούς τους αναμένεται να δουν μετά τις 20 Δεκεμβρίου οι δικαιούχοι αγροτικών επιδοτήσεων.
Σύμφωνα με στελέχη των ΕΑΣ μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου προγραμματίζεται από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης η καταβολή του 70% των αγροτικών επιδοτήσεων σε όλους τους δικαιούχους παραγωγούς της χώρας.
Επικαλούμενοι πληροφορίες από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης τα υπόλοιπα ποσά προγραμματίζεται να πιστωθούν στους λογαριασμούς όσων έχουν ολοκληρώσει την ψηφιοποίηση των μητρώων τους έως το τέλος του Ιανουαρίου.
Πρακτικά λοιπόν, μετά τις 20 Δεκεμβρίου, αν δεν συμβεί κάτι απρόοπτο, θα μπορούν οι δικαιούχοι να εκταμιεύουν το 70% των επιδοτήσεων τους.
Ήδη το σύστημα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του ΟΠΕΚΕΠΕ που λαμβάνει τις ψηφιοποιήσεις των αγροτικών μητρώων έκλεισε, πράγμα που σημαίνει ότι σε 8 ημέρες θα ολοκληρωθεί η καταμέτρηση και το Σαββατοκύριακο 19 με 20 Δεκεμβρίου θα γίνουν οι πιστώσεις των λογαριασμών. Έτσι τουλάχιστον γίνεται κάθε χρόνο.
Στο μεταξύ, οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί μπορούν να κάνουν ψηφιοποιήσεις μητρώων, οι οποίες όμως δεν θα περνούν αυτόματα στα αρχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ. Θα περάσουν συνολικά μετά την πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου