8.12.09

Έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων


Έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε πριν από λίγο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, προειδοποιώντας για σταδιακή επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα στη Μακεδονία και πρόσκαιρα στην Ήπειρο.
Ισχυρές βροχές, καταιγίδες, κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, αλλά και χιόνια στις περιοχές με υψόμετρο πάνω από τα 500 μέτρα θα είναι τα κυριότερα χαρακτηριστικά του καιρού.
Τη νύχτα, τα φαινόμενα αυτά θα επεκταθούν στη Θεσσαλία και το Βορειοδυτικό Αιγαίο.
Την Πέμπτη αναμένονται πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια, τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς αργότερα στην Ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Την ίδια ώρα, θα σημειωθούν ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως της κεντρικής χώρας και πρόσκαιρα σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας με υψόμετρο πάνω από 400 μέτρα.
Παράλληλα, στο κεντρικό και Βόρειο αιγαίο θα επικρατήσουν θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 8-9 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση.
Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα φαινόμενα αναμένεται να περιοριστούν την Παρασκευή στην Ανατολική Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και σταδιακά θα εξασθενίσουν.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου