17.11.10

Οι 8 γυναίκες δήμαρχοι του Καλλικράτη!!

Μόνο οκτώ γυναίκες εξελέγησαν δήμαρχοι στους 325 συνολικά δήμους του «Καλλικράτη».
Θα έλεγε κανείς χαριτολογώντας ότι ο «Καλλικράτης» δεν τα πάει καλά με τις γυναίκες, αν και η αλήθεια είναι ότι λίγες γυναίκες διεκδίκησαν το δημαρχιακό αξίωμα και ακόμα λιγότερες κατάφεραν να εκλεγούν: μόλις οκτώ. Οι οχτώ κυρίες που εξελέγησαν δήμαρχοι είναι: Η Μαρία Ανυφαντάκη στον δήμο Φαιστού, μοναδική γυναίκα δήμαρχος στην Κρήτη. «Ανοίγουμε πανιά για μια νέα πορεία, με στόχο το καλύτερο για τον τόπο μας», ήταν μια από τις πρώτες της δηλώσεις.
Η Ευτυχία Αποστολάκη στον δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας (η οποία χρίστηκε υποψήφια μεταξύ των δύο γύρων μετά τον θάνατο του συζύγου της Γιώργου). Πένθος και χαρά μαζί και η νίκη της αφιερωμένη στον νεκρό σύζυγό της.
Η Χαρίκλεια Ουσουτζόγλου-Γεωργιάδη στον δήμο Βέροιας, πετυχημένη και δυναμική δήμαρχος που πέτυχε να ανανεώσει τη θητεία της. Η Μαρία Ανδρούτσου στον δήμο Αγίου Δημητρίου, που είχε δοκιμάσει την τύχη της στον πολιτικό στίβο και ως υποψήφια βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στη Β’ Αθηνών, αλλά δεν τα κατάφερε. Την κέρδισε όμως η Τοπική Αυτοδιοίκηση….
Η Σταυρούλα Μπότση-Μπραΐμη στον δήμο Σουλίου (Παραμυθιά), οδοντίατρος στο επάγγελμα, που είχε διατελέσει και αντινομάρχης Θεσπρωτίας κατά το παρελθόν. Η μόνη γυναίκα δήμαρχος στην Ηπειρο, η οποία στηρίχτηκε από το ΠΑΣΟΚ.
Η Ελένη Λαΐτσου στον δήμο Ρήγα Φεραίου ως ανεξάρτητη, που είχε πιστέψει στη νίκη της, αγωνίστηκε και τελικά τα κατάφερε. Η Βρυζίδου Παρασκευή (Βίκυ) στον δήμο Εορδαίας, ανεξάρτητη, αντάρτης της Ν.Δ. και νυν δήμαρχος Μουρικίου. Εμπειρη αυτοδιοικητικός, διαθέτει όραμα και πρόγραμμα για τον νέο δήμο και θα το εφαρμόσει. Η Ορφανίδου Παπακωνσταντίνου Παναγιώτα εξελέγη δήμαρχος στον δήμο Βοΐου προερχόμενη από τη Ν.Δ., ανεξάρτητη. Πέρασε πρώτη στον β’ γύρο με μόνο 61 ψήφους διαφορά με τον Ζευκλή Χρήστο, επίσης προερχόμενο από τη Ν.Δ.
Espresso

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου