" Το Καπηλειό " Ζωντανή μουσική με τραγούδια της παρέας κάθε Σάββατο βράδυ και μεσημέρι Κυριακής
" Το Καπηλειό " με ένα ξεχωριστό εσωτερικό διάκοσμο, σε μία αίθουσα αρκετών τετραγωνικών μέτρων, κατάλληλη για να φιλοξενήσει κάθε είδους εκδήλωση που επιθυμείτε.

19.11.10

Εγκύκλιος προστασίας δασών, δασικών και αναδασωτέων εκτάσεων !

Με αφορμή καταπατήσεις για φύτεμα ελαιοδέντρων μέσα στα καμένα του 2007 !
Εγκύκλιο προστασίας δασών, δασικών και αναδασωτέων εκτάσεων, εξέδωσε η Ειδική Γραμματεία Δασών του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, προς όλα τα δασαρχεία της χώρας, για την αντιμετώπιση των καταπατήσεων, με φύτευση ελαιοδέντρων ή μη δασικών φυτών. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με αφορμή καταγγελίες στα δασαρχεία Πύργου και Ολυμπίας, διενεργήθηκαν έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψε ότι έγιναν καταπατήσεις, σε περιοχές που έχουν πληγεί από πυρκαγιές, με εκχέρσωση δένδρων και φύτευση μικρών ελαιόδεντρων, για την επέκταση χωραφιών, μέσα σε δασικές εκτάσεις.
Στην εγκύκλιο τονίζεται ότι:
- Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ανεγερθείσες ή ανεγειρόμενες οικοδομές, κτίσματα και πάσης φύσεως εγκαταστάσεις, σε δάση, δασικές εκτάσεις και αναδασωτέες εκτάσεις, κατεδαφίζονται υποχρεωτικά, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της οικείας Περιφέρειας. - Το Συμβούλιο της Επικρατείας, με πρόσφατες αποφάσεις του, έκρινε ότι εφαρμόζονται αναλογικά οι ανωτέρω διατάξεις και για τις περιπτώσεις που η επέμβαση δεν αφορά μόνο κτίσματα ή άλλες εγκαταστάσεις, αλλά και τη φύτευση μη δασικών φυτών, που εμποδίζουν την αναγέννηση του δάσους.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου