19.11.10

Πάρε κόσμε …Το ελληνικό Δημόσιο "ξεπουλάει"

Τις αποκρατικοποιήσεις βάζει μπροστά η κυβέρνηση, προκειμένου να μειωθούν οι ζημιές εκατοντάδων εκατομμύριων ευρώ στο Δημόσιο.!!
Σύμφωνα με το μνημόνιο, μια σειρά ιδιωτικοποιήσεων και μετοχοποιήσεων θα βάλουν στα κρατικά ταμεία περίπου ένα δις ευρώ έσοδα κάθε χρόνο.
Βέβαια, η νυν κυβέρνηση, όταν η προηγούμενη είχε προτείνει κάτι ανάλογο χαρακτήριζε τις εν λόγω επιχειρήσεις «ασημικά» και διεμήνυε ότι δεν πρέπει να περάσουν σε... ξένα χέρια.
Μερικές από τις προς ιδιωτικοποίηση επιχειρήσεις, που περιλαμβάνονται στις «σκέψεις» της κυβέρνησης είναι: η Αγροτική Τράπεζα, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, η Τράπεζα Αττικής, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ), τα Περιφερειακά αεροδρόμια, ο ΟΣΕ, οι Αυτοκινητόδρομοι, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, διάφορα λιμάνια της χώρας, το Καζίνο Πάρνηθας και διάφορα τυχερά παιχνίδια, καθώς και επιχειρήσεις, όπως η ΛΑΡΚΟ, Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης. Επίσης προς παραχώρηση «πάνε» τα Ολυμπιακά Ακίνητα και τα περισσότερα από τα ακίνητα του Δημοσίου. Για κάποιες από τις παραπάνω αναφερθείσες επιχειρήσεις προβλέπεται μερική αποκρατικοποίηση και για άλλες πλήρης αποκρατικοποίηση.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου