30.11.10

Βρέθηκε το ελιξίριο της νεότητας !

Πολλές φορές έχουμε ακούσει για το περίφημο ελιξίριο της νεότητας, αλλά και το μυστικό για να μείνουμε πάντα νέοι. Γι’αυτό, πολλά έχουν γραφτεί και άλλα τόσα έχουν ακουστεί. Τώρα, όμως, ο ειδικός στον καρκίνο Δόκτορ Ρόναλντ Ντε Πίνο από το περίφημο Αμερικανικό πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, έρχεται να δώσει μία νέα τροπή σε όσα ξέραμε μέχρι σήμερα, αφού κατάφερε να αναστρέψει την διαδικασία γήρανσης ποντικών για πρώτη φορά στα ιατρικά χρονικά.
Ο Δρ Ντε Πίνο ενεργοποίησε ένα ένζυμο που δίνει και πάλι ζωή στα τελομερή, μικρά κομμάτια του DNA που βρίσκονται στην άκρη κάθε χρωμοσώματος κι έτσι δεν αφήνουν τα κύτταρα να υποστούν βλάβες. Δύο μήνες μετά την ενεργοποίηση του ενζύμου, δημιουργήθηκαν τόσα νέα κύτταρα, που τα ποντίκια είχαν ξανανιώσει και μπορούσαν και πάλι να τεκνοποιήσουν……
Όπως είπε ο Δόκτορ Ρόναλντ Ντε Πίνο «Ήταν σαν να πήρα έναν άνθρωπο που είχε τα χαρακτηριστικά 80χρονου και να τον έκανα πενηντάρη. Είναι η πρώτη φορά που αντιστρέφεται η διαδικασία γήρανσης».
Τώρα, ο διακεκριμένος επιστήμονας λέει ότι θα καταφέρει να φτιάξει ένα χάπι που θα κάνει ακριβώς το ίδιο στους ανθρώπους.
Λέτε να τα καταφέρει; Και εάν τα καταφέρει, δεν τίθεται άλλο ένα θέμα ηθικής τάξεως; Είναι σωστό αυτό ή όχι; Και ποιος ορίζει ότι είναι καλό να μείνουμε για πάντα νέοι; Μία νέα συζήτηση ανοίγει, με αμφίβολα αποτελέσματα και ακόμη πιο αντιφατικές αντιδράσεις… Βεβαίως, από την θεωρία μέχρι την πράξη, η απόσταση συνήθως είναι τεράστια. Ομως, τίποτα και κανείς δεν εγγυάται ότι σε λίγο καιρό όλα αυτά δεν θα εφαρμόζονται και στον άνθρωπο...Star.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου