Διαδοχικές συναντήσεις προέδρων και εκπροσώπων των πέντε Επιμελητηρίων των νομών της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τους υποψηφίους Περιφερειάρχες, Δημήτρη Δράκο και Πέτρο Τατούλη, πραγματοποιήθηκε χθες στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα
Στην συνάντηση συζητήθηκαν αρκετά θέματα και οι διεκδικητές της Περιφέρειας Πελοποννήσου τοποθετήθηκαν επί ζητημάτων που αφορούν το σύνολο της Περιφέρειας, αλλά και κατά νομό τοπικά θέματα.Ο επικεφαλής του συνδυασμού ''ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ'', Δημήτρης Δράκος, ανέφερε ότι με ενδιαφέρον, προθυμία και ικανοποίηση έκαναν δεκτή την πρόταση του, να σχηματίσουν τα Επιμελητήρια Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, ένα συντονιστικό όργανο με το οποίο θα αποφασίζουν και θα υποβάλλουν τις κοινές εισηγήσεις τους στο Περιφερειακό Συμβούλιο της νέας αιρετής Περιφέρειας, οι πρόεδροί τους κ. Μιλτιάδης Κονοπισόπουλος, Ιωάννης Μπουντρούκας, Βασίλης Νανόπουλος, Κώστας Πανδής και Γιώργος Καραμπάτος αντίστοιχα. Στην κεντρική τοποθέτηση που έκανε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε ότι ''σαν μια γροθιά και με άριστη συνεργασία σε όλα τα θέματα με τα Επιμελητήρια της Περιφέρειας Πελοποννήσου, θα είμαστε σε θέση ως νέα περιφερειακή αρχή να δώσουμε τις λύσεις εκείνες που θα οδηγήσουν τον τόπο μας στην Ανάπτυξη, χτίζοντας μαζί το Αύριο''. Πρόσθεσε, επίσης,
ότι ''η διεκδίκηση για μεγάλα έργα στην Πελοπόννησο είναι ο μεγάλος σκοπός για εμάς και θα συμπράξουμε για να το επιτύχουμε'', ενώ επεσήμανε ότι ''η ανάγκη για ισόρροπη ανάπτυξη της Περιφέρειας, με την κάλυψη ζωτικών αναγκών, σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση, μας υποχρεώνει να αναζητήσουμε πόρους πέρα του κράτους''. Αναφορικά με την εξεύρεση πόρων, ο Δημήτρης Δράκος υπογράμμισε ότι ''με την εμπειρία μας, αλλά και με την σωστή οργανωτική δομή που στοχεύει στη διασφάλιση κονδυλίων για την περαιτέρω Ανάπτυξη θα πετύχουμε να προχωρήσουμε μπροστά''. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε ακόμη στη διεκδίκηση συγκεκριμένων έργων, ιδιαίτερα σημαντικών για την Ανάπτυξη της Πελοποννήσου, όπως στην ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας σε επίπεδο πλήρους κάλυψης, στη διεύρυνση του μελλοντικού αγωγού φυσικού αερίου της Μεγαλόπολης, στην ενίσχυση των συγκοινωνιών, οδικών, θαλάσσιων και εναέριων από και προς την Πελοπόννησο, ούτως ώστε να δοθεί νέα δυναμική σε εμπόριο και τουρισμό.
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, αφού ξεδίπλωσε το σχεδιασμό του για τη δημιουργία ενός ενιαίου Πελοποννησιακού επιμελητηρίου δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως ''ο Καλλικράτης δεν είναι ένας αυτοδιοικητικός θεσμός αλλά ένας εντελώς καινούριος θεσμός που μπορεί να οδηγήσει σε πραγματική αποκέντρωση. Η αιρετή περιφέρεια είναι ένα καινούριο εργαλείο ενεργοποίησης των δυνάμεων της ανάπτυξης. Ως βουλευτής στήριζα την μη κρατικοδίαιτη υγιή επιχειρηματικότητα και αυτό θα πράξω και ως περιφερειάρχης''. Στη συνέχεια, ο κ. Τατούλης πρότεινε τη δημιουργία ενός thnik tank (δεξαμενή σκέψης) προώθησης της επιχειρηματικότητας και κάλεσε τους προέδρους των επιμελητηρίων να συμμετάσχουν σε αυτό το όργανο.
Η πάταξη της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς είναι το πρώτο μας μέλημα, είπε ο κ. Τατούλης, προσθέτοντας ότι όλες οι υπηρεσίες θα ψηφιοποιηθούν για να δίνονται απαντήσεις στα αιτήματα των πολιτών και των επιχειρήσεων εντός 25 ημερών. Παράλληλα θα τιμωρείται ο υπάλληλος που θα αμελεί να απαντάει στις αιτήσεις, τόνισε ο κ. Τατούλης. Μιλώντας για τον τομέα του τουρισμού είπε ότι είναι αναγκαία η χάραξη μιας νέας πολιτικής και επεσήμανε ότι ''δεν θα επαναλάβουμε τα λάθη της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, σπαταλώντας χρήματα σε δημόσιες σχέσεις. Δεν θα πάμε ξανά σε έκθεση, αν δεν είναι βέβαιο ότι θα αποκομίσουμε μετρήσιμα οφέλη''. Για την ενεργειακή πολιτική είπε ότι είναι αναγκαία η χρήση φυσικού αερίου σε όλη την Πελοπόννησο και η χωροθέτηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Δήλωσε ότι το φυσικό αέριο από την Αφρική θα πρέπει να εισάγεται μέσω Λακωνίας και τόνισε την ανάγκη περιορισμού των υπέργειων δικτύων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας.
Τέλος, ''η κατάσταση με τα σκουπίδια είναι όνειδος'' δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τατούλης, εξαγγέλλοντας ότι θα προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό για τη διαχείριση των απορριμμάτων και ''εντός 18 μηνών θα έχει ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία'', σημείωσε, προσθέτοντας με έμφαση ότι η διαχείριση των απορριμμάτων περνάει οριστικά στην Νέα Περιφέρεια. Η Καλαμάτα πρέπει να γίνει η νότια πύλη της Πελοποννήσου, δήλωσε ο κ. Τατούλης και συμπλήρωσε ότι πρέπει να κατασκευασθούν περίπου 10 μαρίνες μετά από διεθνή διαγωνισμό και αυτοχρηματοδότηση.