17.2.11

Δήμος Πύλου –Νέστορος – Ατυχείς οι δηλώσεις του κου Μαλαπάνη !

« Θα περιμέναμε στήριξη στο θέμα του Γυμνασίου – Λυκείου Κορώνης το οποίο είχε πάρει στο Νομαρχιακό συμβούλιο την θετική ψήφο του κου Μαλαπάνη και του συνδυασμού του » !
Σήμερα, Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011, ο κ. Μαλαπάνης, Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Μεσσηνίας στα πλαίσια της συνάντησης που είχε με την εκπαιδευτική κοινότητα για τις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων της Μεσσηνίας προέβη στην ακόλουθη ατυχή, κατά την προσωπική μας γνώμη, δήλωση που αφορά το Γυμνάσιο- Λύκειο Κορώνης. Η δήλωση του έχει ως εξής: «Να εξεταστεί το ενδεχόμενο να μη φτιαχτεί το νέο Γυμνάσιο - Λύκειο Κορώνης και το Σχολείο να μεταφερθεί στο Σχολικό κτίριο της Λογγάς», η οποία αποτυπώνεται σε τοπική εφημερίδα.
Η δήλωση αυτή, ατυχής όπως την χαρακτηρίζουμε, δείχνει την άγνοια του Αντιπεριφερειάρχη για την πορεία του συγκεκριμένου έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ - ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΟΡΩΝΗΣ» σε οικόπεδο 11,5 στρεμμάτων που έχει αγοραστεί από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση εδώ και δύο (2) χρόνια από την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας με σκοπό την ανέγερση του συγκεκριμένου σχολικού κτιρίου και μάλιστα με την θετική ψήφο του κ. Μαλαπάνη και του συνδυασμού του.
Αγνοεί ακόμα την απόφαση υπ’ αριθμ. 3/2010 του Νομαρχιακού Συμβουλίου Μεσσηνίας που παραχωρεί το συγκεκριμένο χώρο στον Ο.Σ.Κ. Α.Ε. για την υλοποίηση του έργου.
Δεν γνωρίζει φαίνεται τις επαφές του Δημάρχου Πύλου- Νέστορος με την διοίκηση του Ο.Σ.Κ. για την ένταξη του συγκεκριμένου έργου στο Ε.Σ.Π.Α.
Αγνοεί ακόμα τη δυναμική ανάπτυξης της συγκεκριμένης περιοχής με έργα που εμείς σχεδιάζουμε, ότι σήμερα διδάσκονται διακόσιοι και πλέον μαθητές με αυξητική τάση και φυσικά την πολύ κακή κατάσταση του σημερινού κτιρίου που στεγάζεται το Γυμνάσιο - Λύκειο Κορώνης.
Στον αντίποδα αυτών θα περιμέναμε τη στήριξη του κ. Μαλαπάνη σε αυτό το μεγάλο αναπτυξιακό έργο που αφορά το Δήμο Πύλου - Νέστορος και συγκεκριμένα το Δημοτικό Διαμέρισμα της Κορώνης.
Η διεκδίκηση της υλοποίησης του έργου από μεριάς του Δήμου θα συνεχιστεί και ευελπιστούμε στη στήριξη του κ. Μαλαπάνη καθώς και φυσικά στην ανασκευή των δηλώσεών του, ενώ περιμένουμε να λάβει άμεσα επίσημη θέση και ο αιρετός Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης για το εν λόγω ζήτημα.
Δεν απεμπολούμαι το δικαίωμα μας να διεκδικούμε έργα που αφορούν την ανάπτυξη και την πρόοδο του τόπου μας έχοντας την ευθύνη διαχείρισης της συγκεκριμένης περιοχής και βάσει του πνεύματος του «Καλλικράτη».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου