19.5.11

21χρονος φοιτητής των ΤΕΙ ο δράστης της αιματηρής συμπλοκής στη Πεύκη

Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της αιματηρής συμπλοκής ανάμεσα σε αστυνομικούς και κακοποιούς σημειώθηκε την Τετάρτη το απόγευμα στην Πεύκη, στη διασταύρωση των οδών Αιόλου και Επικούρου, έξω από το Πολιτιστικό Κέντρο της περιοχής. Έπειτα και απο τη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας του τα στοιχεία του δράστη ταυτοποιήθηκαν και από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Ο δράστης είναι 21 ετών και σπουδαστής σε σχολή των ΤΕΙ σχετική με περιβαλλοντικές επιστήμες, σε πόλη της περιφέρειας. Σύμφωνα με την Αντιτρομακρατική είχε να δώσει σημεία ζωής στην οικογένειά του επί τουλάχιστον έναν χρόνο.
Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ έχουν ήδη πραγματοποιήσει έρευνα στο σπίτι των γονιών του στην Αθήνα, ενώ σχετικές ενέργειες έχουν ξεκινήσει και στην πόλη της περιφέρειας όπου σπούδαζε. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο 21χρονος είχε εγκαταλείψει την σχολή του και παραμένει άγνωστος ο τόπος διαμονής του, τους τελευταίους μήνες. Οι γονείς του ανέφεραν ότι ο γιος τους είχε εξαφανισθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα από το σπίτι του.
Η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας ανέλαβε την προανάκριση για την υπόθεση της συμπλοκής μεταξύ αστυνομικών και δύο ενόπλων. Το ενδεχόμενο να πρόκειται για έργο μελών ένοπλης οργάνωσης, ίσως της Σέχτας Επαναστατών, εξετάζει ανάμεσα στα άλλα η ΕΛΑΣ. Από τη συμπλοκή τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί και ένας εκ των δραστών, ενώ ο άλλος ένοπλος διέφυγε από το σημείο με το περιπολικό της Άμεσης Δράσης, το οποίο βρέθηκε λίγη ώρα αργότερα στην οδό Θεσσαλονίκης κοντά στον σταθμό του ΗΣΑΠ στην Κηφισιά. Συνεχή ενημέρωση για την υπόθεση έχουν οι επιτελείς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που διερευνούν την υπόθεση μαζί με τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, το περιπολικό έσπευσε στην οδό Αιόλου και Επικούρου έπειτα από κλήση για «ενοχλητικό άτομο που παρενοχλούσε περαστικούς στο Πολιτιστικό Κέντρο Πεύκης». Ωστόσο, όταν έφτασε στο σημείο παρατήρησε δύο άνδρες να μεταφέρουν ένα δίκυκλο. Θεωρώντας ύποπτες τις κινήσεις τους οι δύο αστυνομικοί προχώρησαν σε ερωτήσεις αλλά οι δύο άνδρες τράπηκαν σε φυγή. Ακολούθησε καταδίωξη. Όταν το περιπολικό ακινητοποίησε το μηχανάκι και ένας εκ των αστυνομικών «έπιασε» τον έναν από τους δράστες δέχθηκε τρεις σφαίρες εξ επαφής με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και ο δράστης να του αρπάξει το όπλο. Ο δεύτερος αστυνομικός δέχθηκε μία σφαίρα στον ώμο. Ο δεύτερος δράστης κατάφερε να αρπάξει το περιπολικό και να διαφύγει.
Το περιπολικό βρέθηκε λίγη ώρα αργότερα εγκαταλελειμμένο στην οδό Θεσσαλονίκης 16, στη Νέα Κηφισιά. Μέσα ήταν το όπλο του ενός αστυνομικού, που του έπεσε, όταν τραυματίστηκε.
Οι αστυνομικοί έχουν μεταφερθεί στο ΚΑΤ και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έχουν ξεφύγει τον κίνδυνο.
Ένας από τους αστυνομικούς που είχε δεχθεί τις τρεις σφαίρες φέρει τραύματα στον θώρακα από θραύσματα που τρύπησαν το αλεξίσφαιρο γιλέκο του. Ο άλλος έχει τραύμα από σφαίρα κοντά στον ώμο.
Στο σημείο της συμπλοκής βρέθηκε ένα όπλο μάρκας Glock, με ένα γεμιστήρα που χρησιμοποίησε ο τραυματίας δράστης αλλά και ένα κλεμμένο δίτροχο στο οποίο πιθανολογείται ότι επέβαιναν οι δύο ύποπτοι που θέλησαν να ελέγξουν οι αστυνομικοί. Επιπλέον, στο σημείο βρέθηκαν τουλάχιστον 20 κάλυκες.
Ο τραυματίας, ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος, δεν είχε μαζί του κανένα στοιχείο ταυτότητας, γεγονός που πολλαπλασιάζει τις υποψίες των αξιωματικών της ΕΛΑΣ για το ενδεχόμενο τρομοκρατικής προέκτασης.
Οι υπόνοιες των αστυνομικών σε σχέση με την προέλευση των δραστών πολλαπλασιάζονται αφού το απόγευμα της Τετάρτης είναι κλειστές οι τράπεζες, καταστήματα και άλλοι πιθανοί στόχοι των δραστών στην περιοχή.: Νewpost.gr/ To Vima.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου