20.5.11

Υποκλοπή θεμάτων στις πανελλήνιες !!

Έγινε υποκλοπή και όχι διαρροή θεμάτων τόνισε ο υφυπουργός παιδείας Ι. Πανάρετος, που δήλωσε ότι «οι πανελλήνιες εξετάσεις διεξάγονται κανονικά και με αδιάβλητο τρόπο.
Πάντα υπάρχουν προσπάθειες δολίευσής τους, οι οποίες όμως... αντιμετωπίζονται άμεσα.» Και συνέχισε: Οι εκπαιδευτικοί έχουν δείξει υψηλό αίσθημα ευθύνης. Ο μαθητής που προβαίνει σε τέτοιες ενέργειες, οδηγείται στον εισαγγελέα και μηδενίζεται το γραπτό του. Πριν από δύο ημέρες διαπιστώθηκε ότι δίδονταν λύσεις των θεμάτων του μαθήματος των Αρχών Διοίκησης σε ένα μαθητή. Να σημειωθεί ότι τα θέματα είχαν ήδη αναρτηθεί στο διαδίκτυο στις 9.35, ενώ το μήνυμα προς τον μαθητή ήταν στις 10.40.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας, δεν τίθεται θέμα διαρροής αφού την ώρα της υποκλοπής, τα θέματα ήταν ήδη αναρτημένα στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας. Η υποκλοπή αφορούσε το πρώτο ζήτημα του μαθήματος, έγινε με χρήση κινητού τηλεφώνου και η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα. Να σημειωθεί ότι ο μαθητής έπαιρνε τις απαντήσεις από φροντιστήριο.
Προανάκριση για το θέμα διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ύστερα από παραγγελία της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών. enet.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου