26.5.11

Τέσσερις πακιστανοί κρατούσαν ομήρους δύο ομοεθνείς τους

Ένας 22χρονος Πακιστανός συνελήφθη στο Βραχάτι Κορινθίας γιατί μαζί με τρεις συνεργούς του κρατούσε ομήρους δύο 23χρονους λαθρομετανάστες ομοεθνείς του.
Οι δράστες ήρθαν σε τηλεφωνική επικοινωνία με τους δυο ομοεθνείς τους, και με το πρόσχημα ότι θα τους βρουν δουλειά και τους οδήγησαν σε μια καλύβα. Εκεί, με την απειλή όπλου τους εξανάγκασαν να τηλεφωνήσουν σε συγγενείς τους στο Πακιστάν, από τους οποίους ζήτησαν λύτρα προκειμένου να τους απελευθερώσουν.
Χθες τα ξημερώματα οι δύο 23χρονοι κατάφεραν να αποδράσουν, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς, και κατά την προσαγωγή τους στο αστυνομικό τμήμα Βραχατίου κατήγγειλαν την ομηρία τους. Η αστυνομία συνέλαβε τον 22χρονο Πακιστανό, ενώ αναζητά τους υπόλοιπους συνεργούς του.
Στην έρευνα που έγινε στην καλύβα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα δίκαννο και μικροποσότητα χασίς. Το δίκαννο αποδείχτηκε ότι ανήκει σε Έλληνα κάτοικο της περιοχής, ο οποίος συνελήφθη για πλημμελή φύλαξη του όπλου κι αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή του εισαγγελέα Κορίνθου.
Ο 22χρονος Πακιστανός θα οδηγηθεί αργότερα στον εισαγγελέα, ενώ αναζητούνται οι συνεργοί του. Όσο για τους δύο 23χρονους λαθρομετανάστες που κρατούντο όμηροι θα απελαθούν.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου