27.5.11

Απειλούσαν αντιδήμαρχο... και παραιτήθηκε !!

Απειλές, σπασίματα τζαμιών, παραιτήσεις, όλα τα είχε η ιστορία που ξεκίνησε από την Διεύθυνση Πρόνοιας και η οποία (όπως δείχνουν τα πράγματα) οδήγησε μέχρι και σε παραίτηση τον αντιδήμαρχο Υγείας του Δήμου Πατρέων , Δημήτρη Αβράμη.
Ο οποίος, όντως, μπορεί να παραιτήθηκε (και από δημοτικός σύμβουλος) για προσωπικούς λόγους (έχει σχέδια ακόμη και για εργασία στο εξωτερικό) αλλά το τελευταίο χρονικό διάστημα δέχθηκε τέτοιες πιέσεις που τον οδήγησαν πρόωρα στην απόφασή του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην αντιδήμαρχος είχε δώσει εντολή στους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Πρόνοιας του δήμου να αναστείλουν τη χορήγηση επιδομάτων σε 28 άτομα για τα οποία είναι σε εξέλιξη έρευνα στο πλαίσιο της Εισαγγελικής έρευνας για «αναπήρους - μαϊμού». Καίτοι η έρευνα δεν έχει ολοκληρωθεί, ο κ. Αβράμης υποχρέωνε τους υπαλλήλους σε τυπική παρανομία, και οι ίδιοι αναγκάστηκαν να αντιδράσουν, αντιλαμβανόμενοι πως υπήρχε το ενδεχόμενο να μηνυθούν, αφού δεν υπήρχε τελεσίδικη απόφαση για κάθε έναν από τους 28 δικαιούχους.
Είναι χαρακτηριστικό πως οκ. Αβράμης έγραφε στο σχετικό έγγραφο - εντολή: «Να παύσετε να δέχεσθε στην Πρόνοια τη Χ.Ν. του Π. και να διακοπεί η χορήγηση του προνοιακού επιδόματος στους.... (και ανέφερε τα ονόματα)»!
Οι υπάλληλοι αντέδρασαν, παρ' όλα αυτά δεν είχαν παρά να υπακούσουν. Φρόντισαν, όμως, να ενημερώσουν το δήμαρχο αλλά και τον προϊστάμενο του ΣΔΟΕ κ. Μαλακό, ο οποίος είναι προϊστάμενος της έρευνας για τους «μαϊμού - αναπήρους»!
Όταν οι 28 δικαιούχοι πληροφορήθηκαν ότι τους κόπηκε το επίδομα, στα γραφεία της Πρόνοιας προκλήθηκε μέχρι και επεισόδιο, από ορισμένους! Τζάμια έσπασαν, υπάλληλοι απειλήθηκαν, ενώ από θαύμα δεν είχαμε τραυματισμό. Έφτασαν σε σημείο να... βουτάνε έγγραφα από γραφεία και να τα παίρνουν μαζί τους (οι υπάλληλοι τους κυνηγούσαν στο διάδρομο).
Όσο για τον αντιδήμαρχο; Δεχόταν από κάποιους (ευτυχώς ελάχιστους) απειλητικά τηλεφωνήματα μέχρι και στο σπίτι του, ενώ άλλος έφθασε στο σημείο να τον εκβιάζει ότι θα κάνει «κακό» στα μέλη της οικογενείας του. Είναι πιθανόν οι παραπάνω να είναι ορισμένοι από τους «προσωπικούς λόγους» που οδήγησαν σε παραίτηση τον κ. Αβράμη.
Μετά από όλα αυτά, οι 28 δικαιούχοι είναι αποφασισμένοι να κινηθούν με μηνύσεις και αγωγές. Στα γραφεία της Πρόνοιας φθάνουν καθημερινά... δικηγόροι! Dete.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου