28.5.11

Πορεία ειρήνης στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη στην Τρίπολη

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή ύφεση και Ειρήνη, 48 χρόνια μετά τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη, διοργανώνει την Κυριακή 29 Μαΐου την 28η πορεία ειρήνης στη μνήμη του αγωνιστή της Δημοκρατίας, από την Τρίπολη στη γενέτειρά του, Κερασίτσα Τεγέας.
Ο Αλέξανδρος Λιακόπουλος, μέλος της ΕΕΔΥΕ Αρκαδίας, καλεί τους πολίτες και τους εργαζομένους να συμμετάσχουν στην πορεία, γιατί όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «48 χρόνια μετά τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη, εντείνεται η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα, ο ελληνικός λαός και οι εργαζόμενοι βιώνουν την όψη της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης, τη μείωση μισθών και συντάξεων, την κατάργηση των εργασιακών, ασφαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων τους, προς όφελος του μονοπωλίων του μεγάλου κεφαλαίου».
Την 29η Μαΐου, στις 10:30 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και κεντρική ομιλία στην πλατεία Αγίου Βασιλείου στην Τρίπολη. Θα ακολουθήσει πορεία προς την Κερασίτσα, όπου στις 13:00 θα γίνει κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Γρηγόρη Λαμπράκη. Αμέσως μετά, στις 14:30, θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση-συναυλία στο πάρκο της παλαιάς Επισκοπής Τεγέας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου