Από την Τζέσυ Αντωνάκη
Θέλοντας να µεταφέρουν την αγάπη για την πατρίδα τους και να κάνουν ευρέως γνωστά τα ανεκτίµητα προϊόντα της µεσσηνιακής γης, δηµιούργησαν ίσως το µοναδικό εστιατόριο όπου η Μεσσηνία είναι παντού παρούσα. Το µενού, πολυποίκιλο, εξυµνεί µε µια δόση νεωτερισµού τη µεσσηνιακή κουζίνα και δηµιουργεί την αίσθηση ότι παραδοσιακά πιάτα, όπως ο καγιανάς, οι τσιγαρίδες και η γουρουνοπούλα, είναι πιο σύγχρονα από ποτέ.
Οι πρώτες ύλες, φρέσκιες, αυθεντικά ελληνικές, από παραγωγούς που εµπιστεύονται απόλυτα τα δώρα της φύσης, µε το ελαιόλαδο να πρωταγωνιστεί δικαίως για την ασύγκριτη ποιότητά του, καθώς η Μεσσηνία είναι η πατρίδα του επονοµαζόµενου «πράσινου χρυσού». Οι εντυπώσεις που µπορεί να σου αφήσει το «ΘάΜα» είναι πολλές... Εκείνη όµως που κυριαρχεί είναι ότι µετά την επίσκεψή σου σε αυτό το πολλά υποσχόµενο εστιατόριο νιώθεις ότι κέρδισες πολλά... και δεν έχασες τίποτα.
Τα εύσηµα δικαίως αποδίδονται στον σεφ Θάνο Κουγιουρούκη που συνδυάζει ταλέντο και δηµιουργική διάθεση χωρίς να πέφτει σε παγίδες εντυπωσιασµού. Αν και µόλις 25 χρόνων, έχει ήδη γνωρίσει την αναγνώριση από πολλούς κριτικούς γεύσης που έχουν περάσει από το εστιατόριο όντας µάρτυρες του µυστικού της επιτυχίας του: η συνεχής γαστριµαργική αναζήτηση που δεν επαναπαύεται στις δάφνες των φυσικών του ταλέντων. Η ισορροπηµένη γεύση και η προσεγµένη τεχνική του, ήδη στην αρχή της καριέρας του, διαφαίνονται σε κάθε του πιάτο, κάνοντας ξεκάθαρο ότι ο νεαρός σεφ έχει να δώσει σπουδαία δείγµατα δουλειάς...
Μεσογείων 242, Χολαργός, τηλ.: 211 0139951, fax: 211 0139950, e-mail: epikoinonia@thama.info, site: www.thama.info protothema.gr
Με το ελαιόλαδο να κυριαρχεί στα φρέσκα
και προσεγµένα υλικά, όπως ακριβώς και στη µεσσηνιακή
γη, το εστιατόριο «ΘάΜα» µεταφέρει την παραδοσιακή κουζίνα της ιδιαίτερης πατρίδας των ιδιοκτητών του µε δηµιουργική διάθεση και σεβασµό στις γεύσεις
Tο όνειρό τους αποτέλεσε, ακούσια, καινοτοµία στον χώρο του φαγητού και της εστίασης. Ο λόγος για µια οικογένεια µε ρίζες από τη Μεσσηνία που µε επικεφαλής τη δεινή και έµπειρη µαγείρισσα Μαντώ Ηλιοπούλου δηµιούργησαν το «ΘάΜα». Θέλοντας να µεταφέρουν την αγάπη για την πατρίδα τους και να κάνουν ευρέως γνωστά τα ανεκτίµητα προϊόντα της µεσσηνιακής γης, δηµιούργησαν ίσως το µοναδικό εστιατόριο όπου η Μεσσηνία είναι παντού παρούσα. Το µενού, πολυποίκιλο, εξυµνεί µε µια δόση νεωτερισµού τη µεσσηνιακή κουζίνα και δηµιουργεί την αίσθηση ότι παραδοσιακά πιάτα, όπως ο καγιανάς, οι τσιγαρίδες και η γουρουνοπούλα, είναι πιο σύγχρονα από ποτέ.
Οι πρώτες ύλες, φρέσκιες, αυθεντικά ελληνικές, από παραγωγούς που εµπιστεύονται απόλυτα τα δώρα της φύσης, µε το ελαιόλαδο να πρωταγωνιστεί δικαίως για την ασύγκριτη ποιότητά του, καθώς η Μεσσηνία είναι η πατρίδα του επονοµαζόµενου «πράσινου χρυσού». Οι εντυπώσεις που µπορεί να σου αφήσει το «ΘάΜα» είναι πολλές... Εκείνη όµως που κυριαρχεί είναι ότι µετά την επίσκεψή σου σε αυτό το πολλά υποσχόµενο εστιατόριο νιώθεις ότι κέρδισες πολλά... και δεν έχασες τίποτα.
Τα εύσηµα δικαίως αποδίδονται στον σεφ Θάνο Κουγιουρούκη που συνδυάζει ταλέντο και δηµιουργική διάθεση χωρίς να πέφτει σε παγίδες εντυπωσιασµού. Αν και µόλις 25 χρόνων, έχει ήδη γνωρίσει την αναγνώριση από πολλούς κριτικούς γεύσης που έχουν περάσει από το εστιατόριο όντας µάρτυρες του µυστικού της επιτυχίας του: η συνεχής γαστριµαργική αναζήτηση που δεν επαναπαύεται στις δάφνες των φυσικών του ταλέντων. Η ισορροπηµένη γεύση και η προσεγµένη τεχνική του, ήδη στην αρχή της καριέρας του, διαφαίνονται σε κάθε του πιάτο, κάνοντας ξεκάθαρο ότι ο νεαρός σεφ έχει να δώσει σπουδαία δείγµατα δουλειάς...
Μεσογείων 242, Χολαργός, τηλ.: 211 0139951, fax: 211 0139950, e-mail: epikoinonia@thama.info, site: www.thama.info protothema.gr