25.7.11

Πώς η Ιταλία έσωσε την Ελλάδα !!

Δηλώσεις από τον Γ.Στουρνάρα!
«Γκέλα» από τον φόβο για την Ιταλία που ωφέλησε και την Ελλάδα θεωρεί ο επικεφαλής του ΙΟΒΕ την εξέλιξη στο ελληνικό θέμα, την οποία χαρακτηρίζει «συνολικά θετική».
«Ήταν η πίεση που άσκησε στην ευρωπαϊκή πολιτική ηγεσία ενδεχόμενη άσχημη εξέλιξη στη γειτονική Ιταλία και όχι η αμέριστη συμπαράσταση για τη χώρα μας, που οδήγησαν στην υιοθέτηση των συγκεκριμένων λύσεων», είπε στο Euro2day.gr ο κ. Στουρνάρας.
Κατά τον ίδιο, το δίλημμα απομακρύνθηκε από το «θα βοηθήσουμε την Ελλάδα ή όχι» και εξελίχθηκε στο αν η Ευρώπη θέλει το ευρώ ή όχι. Οι αποφάσεις έχουν λοιπόν έντονα αποτυπωμένο το πολιτικό κίνητρο, τη βούληση να διατηρηθεί ζωντανό το ενιαίο νόμισμα. «Ήταν μια νίκη του φεντεραλισμού. Φυσικά η καγκελάριος Μέρκελ δεν θα μπορούσε να το θέσει έτσι. Δεν μπορείς να μιλήσεις για φεντεραλισμό όταν έχεις απέναντι σου την Bild!».
Η συμμετοχή των ιδιωτών τι θα σημάνει για το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα; Κατά τον κ. Στουρνάρα επιτείνει την ήδη υπάρχουσα ανάγκη των ελληνικών τραπεζών για κεφάλαια. «Τώρα οι ελληνικές τράπεζες θα πρέπει άμεσα να προχωρήσουν σε αυξήσεις κεφαλαίου. Υπολογίζω ότι θα χρειαστούν συνολικά 8 έως 10 δισ. ευρώ», λέει.Euro2day

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου